Μεγάλη συναυλία, την πρώτη της  για την καλλιτεχνική περίοδο 2017 - 2018, δίνει η Μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, την προσεχή Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, στις 8:00 το βράδυ. Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων για την απελευθέρωση της πόλης στις 23 Οκτωβρίου 1944. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει ένα απάνθισμα απ’ τα ωραιότερα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, του συνθέτη που έγραψε ιστορία τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια μουσική. Θα παρουσιαστούν τραγούδια από διάφορους κύκλους τραγουδιών (Γειτονιά των Αγγέλων, Τραγούδι του νεκρού αδερφού, Επιφάνια, Πολιτεία, Αρχιπέλαγος, Μικρές Κυκλάδες κ.α.) σε ποίηση μεγάλων ποιητών (Σεφέρης, Ελύτης, Γκάτσος, Χριστοδούλου, Λειβαδίτης, Καμπανέλης κ.α.). Τραγούδια που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, που άλλαξαν την πορεία της ελληνικής μουσικής, αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν κι έγιναν η καθημερινή συντροφιά ενός ολόκληρου λαού, που μέσα απ’ αυτά ήρθε σε επαφή με τη μεγάλη ποίηση.
Στη συναυλία, εκτός απ’ τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ,  συμμετέχει το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» που το αποτελούν 14 εξαίρετοι μουσικοί και οι Λαρισαίοι τραγουδιστές Αμαλία Σδρόλια και Αλέξανδρος Τσιωνάς. Η ενορχήστρωση και η χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών είναι του Δημήτρη Καρβούνη ο οποίος έχει και την μουσική διεύθυνση της συναυλίας.
Η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, μετά τη συμμετοχή της στις μεγάλες συναυλίες που δόθηκαν προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, φιλοδοξεί να παρουσιάσει κάτι ανάλογο στην πόλη μας. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.