Την Πέμπτη, στις 2 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, συναυλία με έργα για σόλο και δύο πιάνα του διεθνούς φήμης συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη. Ερμηνευτές αυτού του πιανιστικού πορτρέτου είναι οι καταξιωμένοι Λαρισαίοι σολίστ Φρόσω Αστ. Κτιστάκη και Χρήστος Κτιστάκης.
Στην πιανιστική μουσική του Ντίνου Κωνσταντινίδη αντανακλάται η αξιοποίηση διαχρονικών – ποιοτικών στοιχείων μέσα από την εστίαση του συνθέτη σε παραδοσιακές μουσικές φόρμες, ενώ η μελωδική του ευρηματικότητα, ο διάχυτος λυρισμός,η επικέντρωση του σε τροπικά και νεοτονικά περιβάλλοντα - σε συνδυασμό με την επιρροή του  από την ελληνική μουσική παράδοση -, διευρύνουν τον προβληματισμό του ως προς την αξιοποίηση δυναμογόνων αποκρυσταλλωμάτων του παρελθόντος. Παράλληλα, η ιδιαιτερότητα του πιανιστικού έργου του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού συνίσταται  στο γεγονός ότι συνοψίζει με αριστουργηματικό τρόπο τις συνθετικές του αναζητήσεις, την ιδιωματική του γραφή και γενικότερα την αντίληψή του ως προς τον τρόπο του «συνθέτειν», αποκαλύπτοντας με αδιάσπαστη ενότητα τη δημιουργική του πρόταση στη διεθνή μουσική πρωτοπορία.   
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεματική της συγκεκριμένης συναυλίας αποτελεί την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του συνολικού πιανιστικού έργου του Ντίνου Κωνσταντινίδη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.          
Η μουσική του Ντίνου Κωνσταντινίδη έχει παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο, από ορχήστρες μεταξύ των οποίων οι English Chamber Orchestra, American Symphony Orchestra, και Shenzhen Symphony (Κίνα), καθώς και στην Ελλάδα από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, συναυλίες και ηχογραφήσεις (περισσότερα από 65 CD) έχουν γίνει από τις Slovak Radio Symphony Orchestra (Bratislava) και Bohuslav Martinu Philharmonic.
Έχει συνθέσει περισσότερα από 300 έργα, μεταξύ των οποίων: η όπερα Intimations η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στους διαγωνισμούς Brooklyn College International Chamber Opera Competition και First Midwest Chamber Opera Conference, και η όπερα Antigone για την οποία σχολίασαν η Teresa Stratas: “both powerful and beautiful”  και ο Ernst Krenek: “many fascinating details...I am much impressed”. Καθώς και έξι συμφωνίες από τις οποίες η δεύτερη βραβεύθηκε με το βραβείο Artist of the Year Award of Louisiana. Επιπλέον διακρίσεις περιλαμβάνουν πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Delius Composition Contest, το βραβείο American New Music Consortium Distinguished Service Award, και το Glen Award of l’Ensemble of New York. Έχει επίσης τιμηθεί με τη διάκριση Distinguished Teacher White House commission on Presidential Scholars.
Σχετικά με τα παραπάνω έργα του, το περιοδικό Fanfare έχει γράψει: “Constantinides’s Symphony (No. 2 is a splendid work—an eclectic blend of styles that effortlessly coheres, and produces a highly satisfying synthesis unique to this composer.” Οι New York Times επίσης αναφέρουν: “His 1977 setting of the text by Sophocles, the Lament of Antigone, in a New York premiere, proved a solemn, impassioned utterance,”καθώς και το περιοδικό Opera του Λονδίνου γράφει: “On first hearing one was struck by the beauty of much of the choral writing...complex and often arresting score.”
Ως διευθυντής του LSU Festival of Contemporary Music για 22 χρόνια, ο Κωνσταντινίδης έχει παρουσιάσει κορυφαίους συνθέτες των ΗΠΑ μεταξύ των οποίων οι Carlos Chávez, John Cage, Milton Babbitt, Karel Husa, και Ernst Krenek. Έχει συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο πολλών ενώσεων, είναι μέλος του ASCAP και έχει υπηρετήσει ως αξιολογητής για τις MacArthur Foundation και National Endowment for the Humanities.
Οι σπουδές του ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα (Ιωάννινα, και Αθήνα, Ελληνικό Ωδείο και Ωδείο Αθηνών) και στις ΗΠΑ (Juilliard School, Indiana University, και Michigan State University). Οι καθηγητές του περιλαμβάνουν τους Ivan Galamian, Dorothy DeLay, και Josef Gingold. Έχει επίσης αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη). Σήμερα κατέχει τη θέση του Boyd Professor στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα (LSU), καθώς επίσης είναι και ο επικεφαλής του Τμήματος Σύνθεσης και ο διευθυντής της ορχήστρας Louisiana Sinfonietta.