Μια ακόμα σπουδαία συναυλία θα μας παρουσιάσει το Σάββατο 28 ιανουαρίου στις 20:30 το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» που διοργανώνεται από το  Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Αυτή τη φορά πρόκειται για μια συναυλία Μουσικής Δωματίου.
Η ιδιαιτερότητα μιας συναυλίας Μουσικής Δωματίου (μικρό σύνολο που αποτελείται από δύο έως έξι καλλιτέχνες), είναι ότι πρέπει να συμφωνήσουν  οι σκέψεις όλων των καλλιτεχνών για την ερμηνεία ενός έργου, προκειμένου να αποδώσουν ένα ομοιογενές μουσικό αποτέλεσμα.
Στη συναυλία με τίτλο «Kαι με πιάνο και χωρίς» θα ακούσουμε δύο αριστουργηματικά έργα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος.
Ένα κουαρτέτο εγχόρδων που ανήκει στην δεύτερη περίοδο του έργου του Beethoven με την ονομασία Razumovsky, το οποίο περιέχει χαρακτηριστικά ρωσικά θέματα, καθώς γράφτηκε κατόπιν ανάθεσης για τον Ρώσο πρεσβευτή στη Βιέννη, κόμη και αργότερα πρίγκιπα. 
Στο δεύτερο μέρος, ένα κουιντέτο του Dvorak για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων. Ένα έργο στο οποίο διακρίνεται η μίξη της χαρακτηριστικής προσωπικής γραφής του συνθέτη με παραδοσιακά τσέχικα στοιχεία.
Οι πέντε καλλιτέχνες που αποτελούν το συγκεκριμένο σύνολο είναι εξαίρετοι βιρτουόζοι διεθνούς βεληνεκούς, και έχουν στο ενεργητικό τους  πλήθος συναυλιών Μουσικής Δωματίου στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου.
Πρόκειται για μια συναυλία «σταθμό» που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας  και οι φίλοι της μουσικής δεν πρέπει να χάσουν.
-------------------------------------
Δόμνα Ευνουχίδου, Πιάνο
Ανδρέας Παπανικολάου, Βιολί
Δημήτρης Χανδράκης, Βιολί
Χαρά Σειρά, Βιόλα
Δημήτρης Τραυλός, Τσέλο
Σάββατο 28 Ιανουαρίου, Ώρα έναρξης 20:30
Αίθουσα Συναυλιών, Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Προπώληση: Γραμματεία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, πλατεία Λαού (2410.536886 και 2410.259936) από 10.00 - 13.00
Εισιτήρια 10 €  κανονικό -  5 € μειωμένο (Φοιτητές, Σπουδαστές, Κάρτα ανεργίας)