Η Μικτή Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων  «Η Ευεστώ» συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θρησκευτικής και Παραδοσιακής Μουσικής στο ιερό νησί της Τήνου που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στις 13 και 14 Απριλίου 2018 υπό την αιγίδα της ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Τήνου και του δήμου Τήνου στο θέατρο του πνευματικού κέντρου του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν αξιόλογα χορωδιακά σχήματα από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Αγρίνιο, το Βόλο, τη Λάρισα και η παιδική – νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου - Τήνου. Η χορωδία «η Ευεστώ» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ρεπερτόριο θρησκευτικής και παραδοσιακής μουσικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου και κέρδισε το ενθουσιώδες χειροκρότημα των ακροατών που βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα πνευματικού κέντρου. Τη χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων «Η Ευστώ»  συνόδευσε στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη και στη φυσαρμόνικα ο κ. Γιώργος Τσακνάκης. Διεύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Ακολούθως ο Προέδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και Βόρεια  Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης εκ μέρους των διοργανωτών του Φεστιβάλ συνεχάρη θερμά τους χορωδούς και τον μαέστρο για την αξιέπαινη συμβολή τους στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου και προσκάλεσε τη χορωδία σε επόμενη δράση του ομίλου.
Την αποστολή συνόδευσαν ως εκπρόσωποι της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων οι διευθύντριες  πρόνοιας κα. Ευθυμία Ζιώγα, και Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής πολιτικής κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, καθώς και οι κοινωνικοί λειτουργοί, Βασιλική Δοβλατανιώτη και Αντιγόνη Μπουχόρη.
Κατά την τριήμερη παραμονή τους στο νησί τα μέλη της χορωδίας και οι συνοδοί ξεναγήθηκαν από την διευθύντρια μουσικής του ομίλου UNESCO κ. Εύα Βασιλοπούλου στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, στα γραφικά χωριά του νησιού, στο μουσείο μαρμαροτεχνίας των Τηνιακών καλλιτεχνών, στο σπίτι - μουσείο του φημισμένου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και γεύτηκαν τα ξεχωριστά εδέσματα της περιοχής.  Το πρωί της Κυριακής του Θωμά παρακολούθησαν την θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Μεγαλόχαρης και προσκύνησαν την ιερή θαυματουργή εικόνα της Ευαγγελιστρίας.