Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας διοργανώνει ρεσιτάλ κιθάρας του Σπύρου Καβαλλιεράτου στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 8:30μ.μ., με τον τίτλο "Το μπαρόκ λαούτο στην σύγχρονη κιθάρα", (είσοδος: 5€)

Ένα σημαντικό μέρος του ρεπερτορίου της κλασικής κιθάρας είναι μεταγραμμένο από το μπαρόκ λαούτο, (ένα πολύχορδο όργανο με 13 ζευγάρια χορδών το οποίο εξαφανίστηκε σταδιακά μετά το 1750 και αναβίωσε στον 20ο αιώνα), με αποκορύφωμα το έργο για λαούτο του Γ.Σ.Μπαχ.

Ο Σπύρος Καβαλλιεράτος επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση αυτού του ρεπερτορίου με την οκτάχορδη κιθάρα (κατασκευής Αλ.Θάνου), δηλαδή με το μεγαλύτερο μέρος των αυθεντικών μπάσων, αλλά με τη σύγχρονη τάση του ήχου της κιθάρας.

Θα ακουστούν έργα των G. Brescianello, του J.S.Bach, J. Gallot (διασκευασμένο από τον S.L.Weiss), καθώς και τα σημαντικά "Τέσσερα σύντομα κομμάτια" του Ελβετού FrankMartin που γράφτηκαν το 1933 στα όρια της τονικότητας, αλλά με σαφείς μπαρόκ αναφορές.

Ο Σπύρος Καβαλλιεράτος σπούδασε κλασική κιθάρα στον Πειραιά (Εθνικό ωδείο και Δημ. Ωδείο Κορυδαλλού, ταξ. Θεοδ. Πάγκαλου), ανώτερα θεωρητικά με τον Νίκο Οικονόμου και εμβάθυνε στην ερμηνεία με τον Γ. Χατζηνίκο.

Έχει δώσει ρεσιτάλ, εκτός από την Ελλάδα, και σε Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία. Έχει δώσει επίσης πολλές συναυλίες με μουσική δωματίου για κιθάρα (με φωνή, φλάουτο, βιολί, κλαρινέτο, κουαρτέτο εγχόρδων κ.α.).

Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.