Ο Πολιτιστικός Σύλλογος φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, θα προβάλει τη συναυλία του σπουδαίου Ιταλού δημιουργού με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας «Ρωσία- Κρεμλίνο Live 2012», για τους θαυμαστές του και όσους αγαπούν την καλή μουσική.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών, στο Β΄Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, έναν χώρο ιστορικό με πολιτιστική και συναισθηματική αξία, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21:00.
Ελεύθερη είσοδος.
Το υλικό προβολής, άριστο τόσο σε οπτικό όσο και σε ακουστικό επίπεδο, δημιουργεί στους θεατές-ακροατές την ψευδαίσθηση του μεγάλου συνθέτη ανάμεσά τους.
Ο Ένιο Μορικόνε (Ennio Morricone, 10 Νοεμβρίου 1928) είναι Ιταλός συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και πρώην τρομπετίστας, ο οποίος έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασικής μουσικής.
Η καριέρα του περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ειδών μουσικής σύνθεσης, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πολύπλευρους, παραγωγικούς και με επιρροή συνθέτες μουσικής για ταινίες όλων των εποχών. Η μουσική του Μορικόνε έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες.