Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 22:00 στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής», ο συνθέτης Χρήστος Ροζάκης παρουσιάζει,  σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού &Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το μουσικό έργο του, «Πεντόβολο».

Σε καθεστώς πολυποίκιλης διάσπασης, το πιο τίμιο για έναν μουσικό, είναι να μιλήσει μια γλώσσα στέρεη.

Το ν’ αγαπάς την παράδοση οδηγεί στο να φτιάχνεις παράδοση και μάλιστα ελληνική. Γι’ αυτό και το ροκ, ο ψαλμός, τα βαλκάνια όνειρα, η δύση με την πολυφωνία της, ο γύφτικος καρσιλαμάς, συνυπάρχουν και διαμορφώνουν το πολυπρόσωπο Πεντόβολο.

Οι πέντε συνθέσεις που το απαρτίζουν, υπακούουν σε μια γεωμετρία αυστηρή με ξέφωτα μεγάλα, ψυχεδέλειας και αυτοσχεδιασμού.
Τα όργανα (τετράχορδο, ακορντεόν, κρουστά, κοντραμπάσο, καβάλ, φωνή) γίνονται φορείς ενός νέου ήθους, μια σύγχρονης μυθολογίας και έτσι προκύπτει ένας ήχος πρωτάκουστος.

Το Πεντόβολο αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται ως η παρθένα ματιά στο χιλιοειδωμένο. Δεν ανήκει πουθενά και απευθύνεται σε όλους.
Άνευ Ορίων Άνευ Όρων.

| Σύνθεση & Ενορχήστρωση | Χρήστος Ροζάκης

| Ερμηνεία | Κάτια Ανδριανάκου: ακκορντεόν/ Λουκάς Γιαννακίτσας: κοντραμπάσο/ Ηλίας Παπαντωνίου: κρουστά/ Χρήστος Ροζάκης: καβάλ, τετράχορδο, φωνή

| Ήχος | Νίκος Μιαούλης, Σταμάτης Φουσέκης

Ο Χρήστος Ροζάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Λύκειο Παλλήνης και πήρε Δίπλωμα στην κλασσική κιθάρα με καθηγητή τον Κ. Κοτσιώλη. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ελληνική παράδοση, δημιουργώντας ένα ύφος προσωπικό.

Παίζει μπουζούκι και καβάλ. Παράλληλα με τη δημιουργία μουσικών έργων, συμπράττει με χορευτές για τη δημιουργία έργων χορού και μουσικής, και ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας 2 Λαλούν, ανεβάζει διαδραστικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις για παιδιά.
Έχει ενεργή εικαστική παρουσία και έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές με τις εκδόσεις Ερμήελω.

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων κάθε μέρα από τις 20:00 - 22:00 στο ταμείο του Σινέ Μύλος.

Τηλ. επικοινωνίας:  6948585536

***Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως ορίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με αυτές, η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 75% των θέσεων και δεν θα γίνεται διάλειμμα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Επιπλέον, το κοινό πρέπει να φορά μάσκα κατά την είσοδο, κατά τη διάρκεια και κατά την έξοδο από την παράσταση και να χρησιμοποιεί αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα, ενώ κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

Καλή διασκέδαση!