Στο καφέ Έρωτ' εράν στην Αγιά Λάρισας θα εμφανιστούν την Κυριακή 4 Αυγούστου (22:00) οι Λάμπρος Παπαλέξης - Highway Johnny - Jim Tsarnos Mr. Highway Band Acoustic Set.

Είσοδος Ελεύθερη

MR. HIGHWAY BAND

Οι Mr. Highway Band αφήνουν στην άκρη τα γκάζια και παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ακουστικό σετ. Μια επιστροφή στις ρίζες, στις βασικές επιρροές και αρχικές συλλήψεις των τραγουδιών, διαφορετικές ενορχηστρώσεις με πιο φολκ διάθεση, ένα σετ που συνδυάζει τις ήσυχες και ατμοσφαιρικές στιγμές της μπάντας με το γνώριμο κεφάτο χαρακτήρα και την ένταση που χαρακτηρίζει τις ηλεκτρικές εμφανίσεις της.

Τρία άτομα, ακουστικές κιθάρες, βιολί, κρουστά, φυσαρμόνικα και, φυσικά, φωνές μας δίνουν μια διαφορετική, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα εικόνα του συγκροτήματος.

Με μια σταθερά ανοδική πορεία από το 2011, που περιλαμβάνει την κυκλοφορία τριών στούντιο άλμπουμ και μιας ζωντανής ηχογράφησης, καθώς και τη διοργάνωση του καταξιωμένου πλέον Music Highway Festival, οι Mr. Highway Band θεωρούνται μία από τις πιο ποιοτικές και δραστήριες μπάντες της εγχώριας rock σκηνής, με ένα κοινό που τους ακολουθεί πιστά και αυξάνεται διαρκώς.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ / HIGHWAY JOHNNY
Percussion by Jim Tsarnos
''Τραγούδια από τον Υπόνομο''
Στο Δρόμο...

Έχοντας διαγράψει από το μακρυνό '79 των υπογείων των Αμπελοκήπων έως σήμερα μία πορεία στην τραγουδοποιία και στις ζωντανές εμφανίσεις σχεδόν 35 χρόνων, με κάποια μεγάλα και μικρά διαλλείματα, και επειδή δεν είμαι και ο τύπος του μουσικού που θα μπω στην διαδικασία να μαζέψω όλες τις παλιές μου μπάντες να κάνω ένα  tribute - '' 200 χρόνια Λάμπρος Παπαλέξης- Ημέρες Πολιτισμού'', αποφάσισα για μια περίοδο 1-1,5 έτους να βγω στο δρόμο με μια ακουστική κιθάρα και μερικές φαλτσοφυσαρμόνικες και να παίξω σε μικρούς χώρους στην Αθήνα και στην περιφέρεια, για όσα περισσότερα live γίνεται, και με όλη την αμεσότητα που συνοδεύει μία τέτοια κατάσταση, αναλαμβάνοντας και όλο το ρίσκο του εγχειρήματος.

Ευελπιστώ, όλο αυτό να μου δώσει τον αναγκαίο χρόνο να ολοκληρώσω τις ιδέες για το επόμενο album, με ορίζοντα -ελπίζω-καταγραφής και έκδοσης το 2020, που θα είναι αφιερωμένο σε όλη αυτή τη διαδικασία που ξεκίνησε πριν 35 χρόνια περίπου.

Θα παίξουμε τραγούδια σε ακουστικές version, με το ανάλογο συναίσθημα και την ένταση που αρμόζει σε όλη αυτή τη διαδρομή. Απο τις απαρχές
των δυόμιση αφελών ακόρντων των ''Φάντης Μπαστούνι & οι 'Ασσοι'', την περίοδο της πολυφωνικής ''Σαύρας των Βασιλικών Δρόμων'' στην εποχή τις στυλιστικής παράδοσης των ''Χτισμένων... των Θεμελίων''.

Ταυτόχρονα όπως πάντα -αλλά πολύ περισσότερο αυτή τη φορά- θα παίξουμε τραγούδια από ξένους τραγουδοποιούς και μπάντες που καθόρισαν τη σύνθεση, τη στιχουργία μου, αλλά και εμένα τον ίδιο σαν άνθρωπο έως τώρα.

Στη σκηνή σε αυτές τις εμφανίσεις της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας θα είμαι συνεπικουρούμενος και θα μοιραστώ συναίσθημα και ιδρώτα με τον αγαπητό και εξαιρετικό μουσικό και φίλο Johnny Highway (κατά κόσμο Γιάννης Αφένδρας) των Mr. Highway Band στην κιθάρα και στα φωνητικά και στα κρουστά με τον Δημήτρη Τσάρνο (Jim Tsarnos) επίσης drummer των Mr. H.B.

Θα ταξιδέψουμε με βανάκια, τρένα, βαπόρια, αερόστατα και αραμπάδες.

Θα τραγουδήσουμε, θα κλάψουμε και θα γελάσουμε όσο φτάνουν οι αντοχές μας και όπου μας βγάλει η άκρη.

Ελπίζουμε όταν θα ολοκληρωθεί όλο αυτό το όμορφο και περιπετειώδες ταξίδι, να  γιορτάσουμε το κλείσιμο με μια τελευταία εμφάνιση πανηγυρικά.

Καλή αντάμωση στις περιπλανήσεις μας...

Καλή μας τύχη
Λάμπρος Παπαλέξης