Η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης, όπως κάθε Σεπτέμβριο στον 88χρονο βίο της, ξεκινά μία νέα καλλιτεχνική σεζόν την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. 

 Καλούνται, λοιπόν, τα μέλη και οι φίλοι της ανδρικής Χορωδίας του Συλλόγου να δώσουν το παρόν στην εναρκτήρια συγκέντρωση, τη Δευτέρα και  ώρα 8:00’ μ.μ., στην έδρα του Συλλόγου, το Γρηγοριάδειο Πνευματικό Κέντρο, στην οδό Παπακυριαζή 63. Επίσης, προσκαλούνται και όσοι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται και επιθυμούν να ενταχθούν στο δυναμικό της ανδρικής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης να προσέλθουν την ίδια ημέρα και ώρα, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να πάρουν μία «γεύση» από τη λειτουργία του Συλλόγου και, αν το επιθυμούν, να ενταχθούν στο δυναμικό της Χορωδίας. Διευκρινίζεται ότι οι μουσικές σπουδές και γνώσεις, αν και επιθυμητές, δεν είναι απαραίτητες για να γίνει κάποιος μέλος της Χορωδίας, αφού η καλή φωνή, το μεράκι και η μουσική αντίληψη αρκούν για την ένταξη σε αυτή. Η προσέλευση νέων μελών θα είναι δυνατή όλες τις ημέρες και ώρες των τακτικών προβών της Χορωδίας, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στη στέγη του Συλλόγου, δηλαδή κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρα 8:00’ μ.μ. 

Ο Μουσικός Σύλλογος Λαρίσης, διανύοντας πλέον την ένατη δεκαετία ιστορίας και προσφοράς στην πόλη μας, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως ένα ζωντανό και δραστήριο κύτταρο πολιτισμού. Η φετινή σεζόν αναμένεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, αφού ο καταξιωμένος μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πλάνο δράσεων και συμμετοχών σε καλλιτεχνικά γεγονότα, που – σε πείσμα των καιρών – θα δώσουν ανάσες πολιτισμού στο κοινό της πόλης μας. Η έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου θα γίνει με τη συμμετοχή της Χορωδίας στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται τον Σεπτέμβριο, από τον Μουσικό Σύλλογο και τον Δήμο Λαρισαίων, με τη συμμετοχή Χορωδιών παγκόσμιας φήμης και αίγλης.

Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε η ενασχόληση με το χορωδιακό  τραγούδι αποτελεί αφορμή για χαρά και αισιοδοξία αφού, σύμφωνα με τον Bartle: το χορωδιακό τραγούδι δεν είναι απλά ψυχαγωγικό, αλλά υπηρετεί ακόμη πιο σπουδαίους στόχους. Μορφώνει, διαπαιδαγωγεί και κοινωνικοποιεί. Παράλληλα, μαζί με τη μουσική καλλιέργεια και ευχαρίστηση που προσφέρει, συμβάλλει ουσιαστικά στην ψυχική ισορροπία του ανθρώπου.