Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δ.Ω.Λ., η Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Βυζαντινών και Παραδοσιακών Χορωδιών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, συμμετείχαν η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας, ο Βυζαντινός Χορός «Αι Άδουσαι» από την πόλη του Βόλου, η παραδοσιακή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης και η χορωδία του ΟΠΑΠ Δήμου Κιλελέρ.

Ακούστηκαν βυζαντινοί ύμνοι, κάλαντα και τραγούδια, δημιουργώντας ένα κλίμα κατάνυξης στους Λαρισαίους που παραβρέθηκαν, στηρίζοντας άλλη μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Μικρασιατών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων Σέβη Μαζέρα, μίλησε  με θέμα «Η μελική ένδυση του υμνογραφικού λόγου της εορτής των Χριστουγέννων» και ανέλυσε την τέχνη της Ψαλτικής Μουσικής.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας Δέσποινα Θεοδώρου ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών για τη στήριξη που παρείχαν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και ευχήθηκε η Συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί και την επόμενη χρονιά αυξάνοντας τις συμμετοχές των χορωδιών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκπρόσωπος του μητροπολίτης Λαρίσης,  ο κ. Γ. Λαδόπουλος εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γ. Ζαούτσος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας κ. Χρ. Τοπαλίδης και πλήθος κόσμου.