23 μέλη της Σ.Ο.Λ.,  ο μαέστρος της Χρήστος Κτιστάκης, 4 σπουδαστές του Δ.Ω.Λ.,ο πρόεδρος του Δ.Ω.Λ. Νικόλαος Καλτσάς και ο διευθυντής Απόστολος Αλεξίου πέρασαν μια εβδομάδα (9-15 Απριλίου) στην πόλη Μπάντ Κένιγκσχοφεν της Γερμανίας προσκεκλημένοι της εκεί κρατικής μουσικής σχολής.
Στα πλαίσια της μακροχρόνιας συνεργασίας και στενής φιλίας με παράγοντες της παραπάνω σχολής, τα μέλη της Ελληνικής αποστολής φιλοξενηθήκαν στις εγκαταστάσεις 'Άγιος Μιχαήλ' της εκεί εκκλησίας. Πραγματοποιήθηκαν συναυλίες μουσικής δωματίου και συμφωνικές, ξεναγήσεις σε ιστορικά μέρη της περιοχής καθώς και συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο εκπαιδευτηρίων.
Το πρόγραμμα της φιλοξενίας ξεκίνησε την Τρίτη 10/4 με  επίσκεψη στο δημαρχείο (κτίσμα του 15ου αιώνα) όπου ο Δήμαρχος της πόλης μας μίλησε για την ιστορία και τις σύγχρονες δραστηριότητές της.
Το απόγευμα της Τετάρτης 11/4 η συναυλία έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μπαντ Κένιγκσχοφεν με σύνολα μουσικής δωματίου και σπουδαστές του ΔΩΛ. Την Πέμπτη η ορχήστρα έπαιξε στην πόλη Έλσενφελντ (κοντά στην Φρανκφούρτη) με σολίστ τον καθηγητή Μίκαελ Λέρχερ και διευθυντή τον Χρήστο Κτιστάκη, και σε σύμπραξη με την χορωδία της Γερμανικής σχολής παίχτηκαν μέρη του ορατορίου 'Μεσσίας' του Γκ. Φ. Χέντελ υπο τη διεύθυνση του Έρνστ Έστραιχερ (διευθυντής της σχολής).
Στην πόλη αυτή ο πρόεδρος του ΔΩΛ Νικόλαος Καλτσάς και ο διευθυντής Απόστολος Αλεξίου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον περιφερειάρχη της κάτω Φρανκονίας Έρβιν Ντόττσερ ο οποίος παρακολούθησε και την συναυλία.
Την Πέμπτη 12/4 το ίδιο πρόγραμμα παίχτηκε στην πόλη Μπαντ Νόιστατ σε μια θαυμάσια  αίθουσα εκδηλώσεων , όπου παραβρέθηκε ο Τόμας Άμπερμαν, νομάρχης της περιοχής Γκράμπφελντ όπου ανήκουν οι πόλεις Μπ. Κένιγκσχοφεν και Μπ. Νόιστατ.
Οι εμφανίσεις των μουσικών μας σε όλες τις εκδηλώσεις άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στο κοινό όσο και στους συναδέλφους της Γερμανικής σχολής, πράγμα που αποτυπώθηκε και στον τοπικό τύπο.
Κατά την  τελευταία ημέρα, το Σάββατο 14/4 ξεναγηθήκαμε στην πόλη Μπαιρόιτ στο μουσείο και στο σπίτι Ρ. Βάγκνερ καθώς και στο περίφημο θέατρο. Τέλος επισκεφθήκαμε το Τσάιλ, παραδοσιακό χωριό 'Ευρωπαϊκής κληρονομιάς'. Σε όλα τα επίπεδα πρέπει να τονιστεί ότι η φιλοξενία ήταν άψογη, με μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.
Επίσης πραγματοποιηθήκαν και  οι εισαγωγικές εξετάσεις της σχολής πιάνου και κιθάρας, όπου πέτυχαν οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Νικόλαος Παππάς και Νικόλαος Θεριμιώτης, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους εκεί.
Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας έχει καταρτίσει αντίστοιχο πρόγραμμα φιλοξενίας για την χορωδία και τους καθηγητές της σχολής του Μπ. Κένιγκσχοφεν για τις 28 Σεπτεμβρίου.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος κ. Σάπκας σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική  τόσο για την πόλη όσο και για το ωδείο, αυτή η μακροχρόνια συνεργασία με τη Σχολή της Γερμανίας και ότι πλέον μπαίνει και σε επίπεδο ανταλλαγής σχημάτων, καθώς και ότι ελπίζουμε στη στήριξη όλων των φορέων της πόλης.