Ανοίγει τις πόρτες του το φεστιβάλ Αναιρέσεις και φέτος στο Φρούριο στην πλατεία Λαμπρούλη με σύνθημα «κάτω η τέχνη σας, κάτω ο έρωτάς σας, κάτω το σύστημά σας! Να κάνουμε την ανάγκη ιστορία».  Το φεστιβάλ οργανώνουν το Νέο Αριστερό Ρεύμα, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και Οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Με πανελλαδική παρουσία και με πρόγραμμα-παρέμβαση στην πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα της χώρας, το φεστιβάλ φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει σημείο αναφοράς της ανεξάρτητης αντισυστημικής εναλλακτικής αναζήτησης. Στις 19:00 θα ξεκινήσει η πολιτική εκδήλωση με θέμα "Οι πολεμικοί ανταγωνισμοί επιλογή του κεφαλαίου στο έδαφος της κρίσης. Εμείς δεν πολεμάμε για την ολιγαρχία!", ενώ στις 21:30 θα ξεκινήσει μία ανεπανάληπτη συναυλία.
Πιο συγκεκριμένα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ανοίξουν οι Three And A Cuckoo. Πρόκειται για μια rock-grunge (cover) band που αποτελείται από 5 μέλη. Ξεκίνησαν πριν 2 περίπου χρόνια παίζοντας unplugged μουσική σε μαγαζιά. Αργότερα συνεργάστηκαν με διάφορους μουσικούς με σκοπό να διευρύνουν τις μουσικές τους γνώσεις και θα μας παίξουν δυνατές διασκευές από Rock, blues, grunge κομμάτια.
Και συνεχίζουμε την παρουσίαση του προγράμματος της Λάρισας με τους Renovatio. Το όνομα τους σημαίνει Αναγέννηση. Οι ίδιοι έχουν ζήσει το φαινόμενο τις μετανάστευσης και τις ξενοφοβίας στην Ελλάδα. Εμπνευσμένοι από τα παραπάνω φαινόμενα και τα προβλήματα της ζωής γενικότερα, άρχισαν να αγωνίζονται με τον δικό τους τρόπο για τα δικαιώματα τους, με τον ρυθμό τις HIP HOP μουσικής. Δηλώνουν ότι αυτό που κάνουν με  τη μουσική, είναι τρόπος έκφρασης, ζωής και επιβίωσης από τη σκληρή πραγματικότητα των πραγμάτων!
Η συναυλία θα απογειωθεί  όταν ανέβει στη σκηνή ο Βέβηλος!  Ένας από τους πρώτους ράπερ της πολιτικοποιημένης ελληνικής HIP HOP σκηνής ξεκινώντας από το 1993. Μαζί του επι σκηνής ο Πάραφρων σ ένα ταξίδι στο χρόνο, ο Τσέκος και φυσικά ο φύλακας των βινυλίων dj Magnum. «Το βιβλίο των ηρώων του δρόμου» και πολλά ακόμα τραγούδια θα μας ταρακουνήσουν σε ένα live έξω απ΄ τα συνηθισμένα!"