Ένας νέος ορίζοντας πρόκειται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο χώρο της μουσικής στη Λάρισα από τις 12-16 Δεκεμβρίου.
Η σύγχρονη  σύνθεση, ένας τομέας που βρίσκεται ολοένα και περισσότερο επίκαιρος στα μουσικά δρώμενα των μεγάλων πολιτιστικών κέντρων του κόσμου, θα έχει την τιμητική της στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας.
Μια διοργάνωση που ξεπερνά τα όρια μιας ενδιαφέρουσας παρουσίασης και μας τοποθετεί στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα τραβώντας τα βλέμματα της διεθνούς μουσικής κοινότητας.
Το φεστιβάλ Σύγχρονης Σύνθεσης outHEAR New Music Week αποτελεί πρωτοβουλία και όραμα του Λαρισαίου πιανίστα Χρήστου Λενούτσου. Τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής πρεσβείας και υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών του Γκρατς της Αυστρίας.
Μουσικά πλαισιώνεται από το σημαντικότερο μουσικό σύνολο του κόσμου στο είδος,  το  κουαρτέτο της ορχήστρας Klangforum Wien.
Είναι μεγάλο βήμα για τον πολιτισμό μας, για τη μουσική εξέλιξη του τόπου μας  να έχουμε κοντά μας έναν πραγματικό κολοσσό της μουσικής τέχνης.
Νέοι συνθέτες από όλο τον κόσμο επιλέχθηκαν μετά από διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε η διοργάνωση του φεστιβάλ να έρθουν στη Λάρισα.
Θα ταξιδέψουν από τις πέντε ηπείρους για να παρουσιάσουν τα έργα τους, να διδαχτούν  από  τους διακεκριμένους καθηγητές των δύο Πανεπιστημίων, Clemens Gadenstaetter,  Δημήτρη Παπαγεωργίου και Ορέστη Τουφεκτσή και να δουλέψουν σε ανοιχτές πρόβες με τους διεθνείς Klangforum Wien.
Στόχος του outHEAR New Music Week  είναι να αναπτύξει μακροχρόνιες προσωπικές σχέσεις μεταξύ των καθηγητών, των ερμηνευτών και των συμμετεχόντων συνθετών, ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα  της πόλης.
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες.
Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 8.30μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, η Βερολινέζα βιρτουόζος του βιολιού και της βιόλας Hannah Walter, σε συνεργασία με τον Robert Torche   στα ηλεκτρονικά, θα παρουσιάσουν έργα των διδασκόντων καθηγητών του φεστιβάλ.
Η είσοδος γι’ αυτή τη συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό.
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 8.30μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, θα λήξει το φεστιβάλ με την πανηγυρική συναυλία του μουσικού συνόλου Klangforum παρουσιάζοντας τα έργα των νέων συνθετών που θα μας επισκεφτούν.
Είσοδος 10€, 6€.
Η είσοδος για φοιτητές και μαθητές είναι δωρεάν.
Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία της Κυριακής θα ξεκινήσει την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου. Τηλ. 2410 531960,2410 536886, 2410 259936.