Ένα εργαστήριο που σκοπό έχει να ανανεώσει και να επαναπροσδιορίσει το μάθημα της μουσικής, φιλοξενεί το φεστιβάλ Μουσικότροπο.
Η οργάνωση βιωματικών εργαστηρίων και σεμιναρίων που περιλαμβάνει το φεστιβάλ, στοχεύει στην προσθήκη εμπειριών και στην παρουσίαση μεθόδων διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς της μουσικής και τους καλλιτέχνες.
“Σχεδιάζοντας ένα ευχάριστο και αποτελεσματικό μάθημα μουσικής” είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα παρουσιάσει η Εριφύλη Δαμιανού, δίνοντας ιδέες στους εκπαιδευτικούς της μουσικής,  πώς μπορεί το μάθημά τους να είναι  χαρούμενο και διασκεδαστικό.
Για να συμβεί αυτό, ο δάσκαλος πρέπει να ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει. Το παιδί πρέπει να χαίρεται τις μικρές  μουσικές του επιτυχίες και μέσα από αυτές να εκφράζεται  και να εξελίσσεται.
Μια παρουσίαση που μετατρέπει τα τραγούδια, τα παιχνίδια και τον χορό, σ’ ένα ευχάριστο και αποδοτικό σύστημα διδασκαλίας.
Η Εριφύλη Δαμιανού μεταξύ άλλων είναι διπλωματούχος του Μουσικοπαιδαγωγικού Ινστιτούτου Zoltán Kodály Ουγγαρίας και ως μουσικοπαιδαγωγός παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και επιμορφώσεις σχετικά με τις διδακτικές προσεγγίσεις των Carl Orff και J. Dalcroze.
Αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους τους εκπαιδευτικούς, μιας και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για έναν επιτυχημένο τρόπο διδασκαλίας. Η Εριφύλη Δαμιανού διακρίνεται για την απλότητα και την αμεσότητα στις διδακτικές προσεγγίσεις της.
Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή», Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10:30 - 14:30
Τιμή παρακολούθησης: 30 € και 20 € (Φοιτητές, μαθητές, ΑΜΕΑ)
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Απαραίτητη η εγγραφή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Φεστιβάλ www.mousikotropo.gr