Η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας τιμώντας την μακρόχρονη προσφορά στην παραδοσιακή μουσική του Νίκου και Κώστα Φιλιππίδη οργανώνει τιμητική εκδήλωση στις 13 Μαρτίου 2019, μέρα Τετάρτη και ώρα 20.30, στην αίθουσα  συναυλιών  του Δ.Ω.Λ.
Στο πρώτο μέρος της βραδιάς θα παρουσιαστούν τρία μουσικά σύνολα της  Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας: η Παιδική Χορωδία με τον Κωσταβέλη Αποστόλη στο κλαρίνο, προχωρημένοι μαθητές, και η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής που αποτελείται  από τους καθηγητές και συνεργάτες της Σχολής: Δεληγιάννη Μαρία τραγούδι, Δεδούσης Κώστας κλαρίνο, Μακρόπουλος Ρήγας βιολί, Ντάλλας Μανόλης ακορντεόν, Παπαδημητρίου Κώστας λαούτο και Μαυραντζάς Αποστόλης κρουστά.
Στο δεύτερο μέρος θα γίνει το αφιέρωμα στον Νίκο και Κώστα Φιλιππίδη, οι οποίοι πλαισιωμένοι με καταξιωμένους συνεργάτες τους: Λευκοθέα Φιλιππίδη τραγούδι, Κώστας  Κίκιλης βιολί και Κώστας Μερετάκης κρουστά, θα μας ταξιδέψουν μουσικά, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Η  Σχολή  Παραδοσιακής  Μουσικής  του  Δημοτικού  Ωδείου  Λάρισας ιδρύθηκε  το 1987. Είναι η πρώτη σχολή όπου η διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής  πραγματοποιείται οργανωμένα βάση ωρολογίου προγράμματος, με ειδικούς καθηγητές στις τάξεις τραγουδιού, οργάνων, και θεωρίας.
Κατά την διάρκεια των 31 χρόνων, αρκετοί σπουδαστές της, αποφοιτήσαν αποκτώντας πτυχία και διπλώματα παραδοσιακού κλαρίνου, βιολιού, σαντουριού και λαούτου.
Σκοπός της σχολής παραμένει η διατήρηση και διάδοση της αυθεντικής λαϊκής παραδοσιακής μουσικής στις νεότερες γενιές
Η Παιδική Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής που ιδρύθηκε το 2017 και αποτελείται από παιδιά ηλικίας 8 με 12 χρονών συνεχίζει την λειτουργία της και δέχεται καινούργια μέλη με ακρόαση.
Η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στεγάζεται στο νεοαποκτηθέν  διώροφο πέτρινο κτήριο που βρίσκεται στο κέντρο, στην οδό Σκαρλάτου Σούτσου 10.