Ευρωβουλή

Μεγαλεία για την παράταξη Κουρέτα, είναι σαν να στέλνεις αθλητή σε Ολυμπιακούς αγώνες. To Kampos Land πληροφορείται ότι η Μαρία Γαλλιού θα πάρει μέρος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Με το ΠαΣοΚ φυσικά. Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι μεταξύ των γυναικών που επέλεξε ο πρόεδρος Νίκος για το Ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος.
Βέβαια η αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο, έτσι όπως διεξάγεται με σταυρό ανά την Επικράτεια, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εκτός κι αν είσαι ευρύτερα γνωστός ή σελέμπριτι, ακόμα και της συμφοράς.
Υπό το πρίσμα αυτό προτιμότερο είναι να κατέλθεις με το πνεύμα του Πιερ ντε Κουμπερντέν, που διακήρυττε ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες μεγαλύτερη αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη. Τα μετάλλια δεν έχουν σημασία …

Σοφάδες

Η επιστολική ψήφος (επιτέλους) εκτός των άλλων, αναμένεται να λύσει και αθέατα πρακτικά προβλήματα. Τέρμα οι νυχτερινές επισκέψεις των κομματαρχών στους καταυλισμούς των τσιγγάνων για να μαζέψουν ταυτότητες και να μοιράσουν 50ευρα.
Το παράδειγμα του Καρδιτσιώτη συντρόφου, πέρσι στους Σοφάδες, είναι ενδεικτικό των κινδύνων που κρύβει πλέον η εξαγορά ψήφων.
Η δουλειά θα γίνεται τώρα από το γραφείο του νταραβερτζή, με τη συνδρομή μιας κούριερ …

& Αίτημα για διοικητής νοσοκομείου υπέβαλε στο Υπουργείο Υγείας και ο Λαρισαίος δικηγόρος και πολιτευτής Άκης Νασιώκας. Η γοητεία που ασκεί ο Μητσοτάκης στο εκσυγχρονιστικό ΠαΣοΚ είναι αστείρευτη …

Με... τηλεργασία

Γνήσια νεοελληνική κατάληξη είχε υπόθεση των δήθεν παλαιοχριστιανών, δηλαδή μια οικογένεια που ζούσε στα βουνά θέλοντας να αποκοπεί από τον πολιτισμό μας. Η υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα, για να γίνει τελικά γνωστό ότι ο πάτερ φαμίλιας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών είναι δημόσιος υπάλληλος, δημοτικός υπάλληλος για να είμαστε ακριβείς, ο οποίος εργάζεται με... τηλεργασία σε χώρο που δεν έχει ούτε ρεύμα.
Εύγε στον δήμαρχο…

Με φλουρί

$ Αυτό θα πει καινοτομία. Οι δειπνοσοφιστές του “Think Tank της Νέας Πολιτείας” και φανατικοί αναγνώστες της στήλης, ανέτρεψαν τα ειωθότα στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Αντί για την παραδοσιακή βασιλόπιτα, έκοψαν …πουτίγκα με φλουρί. Η σεμνή τελετή έλαβε χώρα στο Coupa. Ευχές…

Μόνο το τοπικό ΠαΣοΚ θα μπορούσε να έχει δικό του παπά, σύντροφο κανονικό από το ένδοξο παρελθόν. Ο Ρίζος Κομήτσας, παλιός δήμαρχος Κιλελέρ, χειροτονήθηκε διάκονος εκ των υστέρων. Αν δεν κινδύνευε να κατηγορηθεί για ιεροσυλία θα είχε βάψει πράσινα και τα άμφια …

Το χάσαμε το μέγαρο

Η κυβέρνηση απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα τα έργα που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά το έκανε ο Γερουλάνος (του ΠαΣοΚ) που υπέβαλε και τη σχετική ερώτηση στη Βουλή. Μεταξύ αυτών που κόπηκαν είναι και το νέο κτίριο Πολιτικής Προστασίας για τη Θεσσαλία.
Στην έδρα της Περιφέρειας (Θεοφράστου), υπό το άγρυπνο βλέμμα του στρατηγού Λεοντάρη, άρχισαν ήδη τα γκρεμίσματα για να διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος που θα φιλοξενήσει την έδρα της Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα στο νέο στρατηγείο προβλέπεται να μετακομίσει και το συντονιστικό της Πυροσβεστικής.
Έχει ληφθεί μέριμνα και για τουαλέτες, για να θυμηθούμε τον Κουρέτα που είχε αναρωτηθεί δημοσίως τι θα συνέβαινε αν ο προηγούμενος προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας - που ήταν μόνος τις ημέρες της πλημμύρας -, είχε πάθει διάρροια …

Ελευθεροτυπία

Σε πλειστηριασμό στις 26 Φεβρουαρίου βγαίνει το όνομα μιας εφημερίδας με την οποία μεγάλωσε μια γενιά αναγνωστών της μεταπολίτευσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα σήματα «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και «enet.gr». Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 378.666,64 ευρώ.
Η «Ελευθεροτυπία» κηρύχθηκε σε πτώχευση τον Ιούνιο του 2014. Ο ιδρυτής της Χρήστος Τεγόπουλος, θεσσαλός στην καταγωγή, έφυγε από τη ζωή το 2006. Επιθυμία του ήταν τα οστά του να μεταφερθούν στο χωριό του, την Πολυθέα Τρικάλων. Το φρόντισαν οι επίγονοι.

Παραβατικότητα

Έγραψε ιστορία το Πρωτοδικείο Τρικάλων με την απόφασή του να στείλει στη φυλακή τον πιο βίαιο από τους τρεις ανήλικους δράστες που επιτέθηκαν σε δικηγόρο της πόλης και τον έδειραν αγρίως. Άλλο παραβατικότητα, άλλο εγκληματικότητα…
Ωστόσο η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγορή Παπακώστα, διαπνέεται από σύγχρονες αντιλήψεις περί του δικαίου: Δεν είμαστε εδώ για να κλείνουμε κόσμο στην φυλακή, διευκρινίζει, και προτρέπει τα τοπικά ΜΜΕ να χτυπούν την πόρτα της Εισαγγελίας και να ζητούν ενημέρωση για αποφάσεις της δικαιοσύνης που αφορούν την κοινωνία.
Η ίδια μάλιστα θα πάρει μέρος σε ημερίδα που διοργανώνει η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού, για την παραβατικότητα των εφήβων, τον Απρίλιο στο Μουσείο Τσιτσάνη. Θα συμμετάσχουν επίσης ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Καραθάνος, και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Κουτεντάκης.

@ «Αλλάξανε τα πλάνα μου, κοιμήθηκα στη μάνα μου…»* για θεσσαλό βουλευτή. Δεν είχαμε απιστίες, πρόκειται απλώς για ασυμφωνία χαρακτήρων που διαπιστώθηκε με κάποια καθυστέρηση (ως συνήθως). Το διαζύγιο προβλέπεται συναινετικό, έστω και μετά από διαπραγματεύσεις …

*Τραγούδι του Μαζωνάκη

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανές κ.λπ. στο tolis@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa