Συνεδρίασε σήμερα για πολλές ώρες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μεταξύ άλλων αποφάνθηκε ότι το σχέδιο συνένωσης του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, αποτελεί μια καλή βάση διαβούλευσης η οποία θα αναπτυχθεί τις επόμενες 15 ημέρες.
Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου τέθηκαν και άλλα διεκδικητικά ζητήματα, όπως το θέμα του διοικητικού προσωπικού, που θα επισημανθούν στο ψήφισμα που αναμένεται να εκδοθεί αργά σήμερα ή αύριο Παρασκευή.
Σε δηλώσεις του ο απερχόμενος πρύτανης Γιώργος Πετράκος τόνισε ότι σε γενικές γραμμές, το σχέδιο του Υπουργείου είναι θετικό και αποτελεί μια πολύ καλή βάση διαβούλευσης. Ανέφερε ακόμη ότι στην υπόθεση αυτή, δεν πρέπει να κυριαρχήσουν τα τοπικιστικά οφέλη που μπορεί να αντλήσουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά η προοπτικές που διανοίγονται για ανάδειξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένα από τα μεγαλύτερα σε εθνικό επίπεδο.
Το Π.Θ. θα εμμείνει στα σημεία της πρότασής του, όσον αφορά στο να γίνει ο Βόλος έδρα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, αλλά και να ιδρυθεί στην πόλη νέο Οικονομικό τμήμα, με κατεύθυνση τον τουρισμό.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στα μεγάλα ζητήματα όχι στα μικρά τοπικά προβλήματα που δημιουργούνται και ενοχλούν τους τοπικούς φορείς των τεσσάρων  Θεσσαλικών πόλεων. Σίγουρα θα γίνουν βελτιώσεις όμως σε τελική ανάλυση υπάρχει κάποιος που νομοθετεί και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες κατάθεσης του νομοσχεδίου», τόνισε, όπως είχε δηλώσει χθες στην ΕΡΤ Βόλου και ο νέος πρύτανης, Ζήσης Μαμούρης.

ert.gr