Από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου έως το Σάββατο 29 Αυγούστου με νέα ώρα προβολής στις 22:00, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, θα προβάλει την κοινωνική ταινία “Τι θα Πει ο Κόσμος” στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά. 

Δεύτερη μεγάλου μήκους για τη μεγαλωμένη στη Νορβηγία Πακιστανή δημιουργό Ιράμ Χακ,  που μετά το προ πενταετίας σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το «I Am Yours», επανέρχεται με τους φυλετικά προσανατολισμένους κοινωνικούς της προβληματισμούς με το «Τι Θα Πει ο Κόσμος», ένα δυνατό δράμα χαρακτήρων. 

Το φιλμ τής Χακ θέτει ουσιαστικά επί τάπητος το ζήτημα της αντιμετώπισης της γυναίκας στη Δύση και την Ανατολή.

Υπόθεση

H δεκαεξάχρονη Nisha ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβος. 

Όταν ο πατέρας της την ανακαλύπτει στο κρεβάτι με το φίλο της, οι δύο κόσμοι της Nisha συγκρούονται βίαια. 

Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απαγάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας. 

Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη, η Nisha αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην κουλτούρα των γονιών της.

Επίσημη υποβολή της Νορβηγίας στα ξενόγλωσσα Όσκαρ του 2019. 

Κοινωνική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 106′

Νορβηγική ταινία, σκηνοθεσία Ιράμ Χακ με τους: Αντίλ Χουσαϊν, Μαρία Μοζντάχ, Εκαβάλι Κανά

Γενική είσοδος 4 ευρώ

*Δεν γίνεται προπώληση εισιτηρίων, ούτε κρατήσεις θέσεων. Το ταμείο ανοίγει από τις 21:00 και οι πόρτες στις 21:30.

*Πριν από την κανονική προβολή, παρουσιάζονται στους θεατές, τα βίντεο των Λαρισαίων καλλιτεχνών που προέκυψαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, να στηρίξει το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό που πλήττεται λόγω της πανδημίας.

*Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χρήση της μάσκας επιβάλλεται σε “παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους”.

Οι θεατές θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παράστασης/προβολής/συναυλίας. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.