Στο τουρνικέ εισόδου των αθλητικών εγκαταστάσεων στο στάδιο Αλκαζάρ (ΕΑΚ) … «μπλέχτηκε» για ώρες χθες βράδυ η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με αφορμή αποφάσεις της διοίκησης του ΕΑΚ που αφορούν στους όρους χρήσης των χώρων, από αθλητές και επισκέπτες.

Το θέμα έθεσε η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, «Λαϊκή Συσπείρωση», καταθέτοντας υπόμνημα της Επιτροπής Αγώνα που αντιδρώντας στην εφαρμογή, μεταξύ άλλων, της μαγνητικής κάρτας ζητά «δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις» ενώ στις 5.30 αύριο το απόγευμα, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πύλη εισόδου του ΕΑΚ.

Ο πρόεδρος του ΕΑΚ Γ. Κωσταρόπουλος που είναι παράλληλα και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας εντεταλμένος μάλιστα για θέματα αθλητισμού, ήταν αυτός που δέχθηκε τα πυρά παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και εκπροσώπων αθλητικών συλλόγων που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση με αφορμή την απόφασή του να θέσει μέτρα ελέγχου για την είσοδο στο ΕΑΚ, τοποθετώντας τουρνικέ και κάρτα εισόδου.

Ο κ. Κωσταρόπουλος υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της διοίκησης του ΕΑΚ, έκανε λόγο για προπονητές χωρίς «άδεια άσκησης επαγγέλματος» και άφησε αιχμές για «μαύρο χρήμα» από αθλητικούς συλλόγους που θέλουν «δωρεάν» αθλητικούς χώρους. Αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη από τις αποφάσεις του ΔΣ του ΕΑΚ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου δεν θα έβαζα ποτέ τουρνικέ».

Ο κ. Καλογιάννης εξήρε βέβαια το έργο του κ. Κωσταρόπουλου ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής για θέματα αθλητισμού, ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή. Επιτροπή που θα κάνει αυτοψία στον χώρο για να εκτιμήσει τα δεδομένα.

Ελευθερία