Την ταινία του Άντριου Χέιγκ  “45 χρόνια”, προβάλλει στο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Μύλος” από τη Δευτέρα 1 Αυγούστου έως την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 22:00, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Γλυκόπικρο, ειλικρινές και συγκινητικό δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει βαθιά όλα όσα, φανερά ή ανομολόγητα, στηρίζουν τη μακροχρόνια συντροφική συμβίωση. 

Εξαιρετική η χημεία του Τομ Κόρτνεϊ, εμβληματικής φιγούρας του free cinema («Μπίλι ο Ψεύτης», «Η Μοναξιά του Δρομέα Μακρινών Αποστάσεων»), και της Σαρλότ Ράμπλινγκ στον κορυφαίο ίσως ρόλο της καριέρας της, οι οποίοι τιμήθηκαν με διπλό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η Κέιτ και ο Τζεφ, είναι παντρεμένοι 45 χρόνια, κι ενώ ετοιμάζουν το πάρτι για την επέτειό τους, λαμβάνουν ένα γράμμα που θα αναστατώσει τις ζωές τους. Το γράμμα έρχεται από την Ελβετία κι αναφέρει ότι βρέθηκε το πτώμα της Κάτια - της πρώτης αγάπης του Τζεφ. 

Η Κάτια είχε χαθεί όταν είχε πάει μαζί με το Τζεφ για αναρρίχηση το 1962. Ο Τζεφ λέει στην Κέιτ ότι τον ενημέρωσαν ως τον άμεσο συγγενή, γιατί είχαν δηλώσει ψέματα πως ήταν παντρεμένοι. 

Οι ετοιμασίες για την επέτειο συνεχίζονται, αλλά η ενασχόληση του Τζεφ με τα νέα που έμαθε, θα επιφέρει απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ο Τζεφ ξεκινάει και πάλι το κάπνισμα, ενώ νοσταλγεί συνεχώς τις στιγμές που είχε ζήσει με την Κάτια. Ψάχνει παλιές φωτογραφίες τους, ενώ εξομολογείται στην Κέιτ ότι θα είχε παντρευτεί την Κάτια, αν δεν είχε χαθεί για πάντα στα χιόνια.

Όσο πλησιάζει ο εορτασμός της 45ης επετείου του γάμου τους, η Κέιτ και ο Τζεφ μοιραία βυθίζονται όλο και περισσότερο στο παρελθόν, αφήνοντας τις αμφιβολίες να καταστρέψουν το μέλλον τους, καθώς υπόγειες σεισμικές δονήσεις στη σχέση των δύο μακροχρόνιων συντρόφων, θέτουν σε αμφισβήτηση τα θεμέλια της ίδιας της συνύπαρξής τους. 

Τα «45 Χρόνια» είναι μια ενδιαφέρουσα οπτική στις σχέσεις, το γήρας, τη συγχώρεση και τη ζήλια, από έναν ταλαντούχο σκηνοθέτη. 

Το σενάριο του Άντριου Χέιγκ βασίζεται σε μια μικρή ιστορία του Ντέιβιντ Κόνστανταϊν με τίτλο «In Another Country». 

Η ταινία συμπεριλήφθηκε και στις δέκα υποψήφιες ταινίες για τα Κινηματογραφικά Βραβεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Lux Prize 2015.

Aγγλική ταινία/ Έγχρωμη | Διάρκεια: 95'

Σκηνοθεσία Άντριου Χέιγκ με τους: Τομ Κόρτνεϊ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζέραλντιν Τζέιμς

Γενική είσοδος: 4 ευρώ