Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψαν τα μέλη της ομάδας δυναμικής αυτοάμυνας Wing Tzun, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020.

Με την κοπή της πίτας τηρήθηκε το πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά και σηματοδοτήθηκε η έναρξη μιας νέας σεζόν δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την παραδοσιακή τέχνη αυτοάμυνας Wing Tzun, που προέρχεται από την Κίνα.

Η ομάδα Wing Tzun αποτελεί τμήμα του Συλλόγου Φίλων Ασιατικών Τεχνών και Πολιτισμού ‘Λωτός’ που εδρεύει στη Λάρισα και σκοπό έχει να παρέχει στα μέλη που συμμετέχουν σε αυτήν τις κατάλληλες τεχνικές δεξιότητες που αφορούν τη συγκεκριμένη τέχνη.

Η προέλευση του Γουίνγκ Τζουν ανάγεται στον 2ο μ.Χ. αιώνα και λέγεται ότι επινοήθηκε από μια βουδίστρια μοναχή της επαρχίας Φουτζιέν στη νότιο Κίνα, ενώ το κυριολεκτικά σημαίνει ‘ελπίδα για το μέλλον’.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Φίλων Ασιατικών Τεχνών και Πολιτισμού ‘Λωτού’ διεξάγονται τμήματα δυναμικής αυτοάμυνας Γουίνγκ Τζουν –τόσο για μεγάλους, όσο και για παιδιά και εφήβους, παράλληλα με τμήματα γιόγκα –τριών διαφορετικών προσεγγίσεων, πιλάτες, ρέικι καθώς και εικαστικό εργαστήρι για παιδιά.

Για περεταίρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά (στο 6983433401), είτε να αναζητήσουν πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.