Ένα ξεχωριστό θέαμα απόλαυσαν εκατοντάδες λάτρεις των περιστεριών από όλη την Ελλάδα, που βρέθηκαν την Κυριακή 20/1 στον Αμπελώνα Λάρισας, στην ετήσια συνάντηση που πραγματοποίησαν τα μέλη του τοπικού συλλόγου περιστεράδων, έχοντας για σύμμαχο τον καλό καιρό.
Ο Αμπελώνας και ο Τύρναβος θεωρείται η καρδιά της Ελλάδας σε ότι αφορά τα περιστέρια. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 400 με 500 περιστεράδες.
Η διαδικασία της «βούτας» είναι συγκεκριμένη: Αρχικά ο περιστεράς ανεβάζει στον ουρανό τα «ουντζίτικα» και στη συνέχεια ανοίγει τον άλλο περιστερώνα να βγουν στο έδαφος τα «μπόσικα». Βλέποντας τα «οντζίτικα», τα «μπόσικα» θα πραγματοποιήσουν από ψηλά «βούτες» με ταχύτητα… πυραύλου αποσπώντας έτσι τα χειροκροτήματα όλων οι οποίοι θα έχουν πάντα στραμμένα τα μάτια στον ουρανό.
Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα στο κέντρο «Ακρόπολις», όπου παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης. Εκεί  οι περιστεράδες της περιοχής και οι δεκάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αντάλλαξαν» απόψεις για το χόμπι τους και έκριναν τις «βούτες» που προηγήθηκαν.

ypaithros.gr