Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με έργα του Λουκά Βενετούλια, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Κατσίγρα την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στις 7:30μμ, παρουσία του Αντιδημάρχου κου Σούλτη Γεωργίου και της αντιπροέδρου της Δημοτικής Πινακοθήκης κας Άννυς Ψάρα.
Προσκεκλημένες στην εκδήλωση ήταν οι μαθήτριες των επαγγελματικών τμημάτων της ομώνυμης σχολής όπου παρουσίασαν τη χορογραφία "Συμφωνική Ποίηση", δημιουργία της δασκάλας τους Μαρίας Δαλαμάγκα.
Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και θαυμασμό στις τεχνικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες των μαθητριών και τις καταχειροκρότησε. Η χορογραφία που παρουσιάστηκε ήταν εμπνευσμένη από τις δημιουργίες του μεγάλου εικαστικού Λουκά Βενετούλια.
Η μουσική για τη χορογραφία, έργο του συνθέτη Camile Saint -Saens με τίτλο Poeme Symphonique Dance Macabre, αντικατοπτρίζει με γλαφυρότητα τη σύγχρονη ζωή στις μεγαλουπόλεις. Οι αντιθέσεις στις μουσικές φράσεις, η χρήση του κανόνα (όπου η μια μουσική φράση «κυνηγά» την άλλη), η εναλλαγή στην ποιότητα legato & staccato θυμίζει την ζωή μας, όπου πολλά πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα και καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο μέσα από την αγωνία αυτού του φρενήρη ρυθμού υπάρχει η χαρά και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Η μουσική για την είσοδο των χορευτριών ήταν από το μπαλέτο Ωραία Κοιμωμένη και η υπόκλισή τους από το μπαλέτο Λίμνη των Κύκνων, δυο συνθέσεις από έργα του μεγάλου μουσικού του ρομαντισμού Πιότρ Ίλιτς Τσαικόφσκι.
Οι μαθήτριες της σχολής που ερμήνευσαν το έργο ήταν οι:
Δάσκου Μαρία, Ζυγοπούλου Ζωή, Καπανίδου Ελευθερία, Καούνα Κατερίνα, Κουκουράβα Έλενα-Αποστολία, Πέτσα Φίλια, Στύλα Αγγελίνα & Χατζηαποστόλου Αποστολία-Μαρία.