Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει την έναρξη του 3ου κύκλου Σχολών Γονέων με τη συμμετοχή γονέων Παιδικών Σταθμών του Δήμου και Δημοτικών Σχολείων. Οι ομάδες γονέων θα πραγματοποιούνται στους χώρους του 10ου , 3ου και 1ου Παιδικού Σταθμού καθώς και στους χώρους των σχολείων. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 6 δίωρες ομαδικές εβδομαδιαίες συναντήσεις γονέων (σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα).
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονιών με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για θέματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγησή τους σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής.
Οι Σχολές Γονέων υλοποιούνται με τη συνεργασία σημαντικών φορέων ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης: Δομές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων (Συμβουλευτικός Σταθμός, Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων Βίας, Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων») Δήμου Λαρισαίων, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας - ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, ΚΕΘΕΑ Έξοδος, Κοινωνική Υπηρεσία Γ.Ν.Λ, Ψυχιατρικό Τμήμα Π.Γ.Ν.Λ., Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών – παράρτημα Λάρισας και Σύλλογος Κοινωνιολόγων Λάρισας.
Να σημειωθεί ότι οι Σχολές Γονέων υλοποιούνται με το συντονισμό και την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων.
Πληροφορίες ή διευκρινίσεις  στα τηλέφωνα: 2410-680249, 2410-680250 πρωινές ώρες 8:00-14:00μμ .