Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ο Μύλος χορεύει» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών με τον καλλιτεχνικό συντονισμό της ομάδας χορού OFF ART, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο της μεθόδου Feldenkrais το Σάββατο 29 Απριλίου από τις 18.00 έως τις 20.30 στο Μύλο του Παππά.
Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια μέθοδος σωματικής επανεκπαίδευσης που πήρε το όνομα του ιδρυτή της, Moshe Feldenkrais.
Χρησιμοποιεί ήπιες εξερευνητικές κινήσεις που περιλαμβάνουν σκέψη, αίσθηση, συναίσθημα και φαντασία και την κατευθυνόμενη προσοχή, για να βελτιώσει το εύρος και την ποιότητα της κίνησης και τη γενικότερη λειτουργικότητα του ανθρώπου μέσα από την ικανότητα του νευρικού συστήματος συνεχώς να μαθαίνει.
'Ψυχοκινητικές περιπέτειες: παίζοντας με το νευρικό σύστημα, κινούμενοι πέρα από τις συνήθειές μας'
ο δρόμος έξω από τον λαβύρινθο
λάθη βοηθήματα
μιλώντας χωρίς λέξεις
αισθανόμενοι κατανοούμε
Σε αυτό το σεμινάριο θα παίξουμε με το νευρικό μας σύστημα, δημιουργώντας προκλήσεις και λύνοντας κινητικούς γρίφους. Μέσα από ατομική δουλειά, θα διασκεδάσουμε κάνοντας λάθη και αλλάζοντας οπτικές γωνίες, θα εξερευνήσουμε ασυνήθιστους τρόπους κίνησης και θα εξετάσουμε πώς ένας ευκολότερος τρόπος δουλειάς μπορεί να διευρύνει τις κινητικές επιλογές, την ποιότητα της κίνησης, την εικόνα του εαυτού και τη δημιουργικότητα σε κάθε πεδίο.
Έχε στο νου σου τις λέξεις, μικρά, αργά, διασκεδαστικά. Άκουσε, επίτρεψε, άφησε, περίμενε, νιώσε και εξερεύνησε. Έλα στα μαθήματα με επιείκεια – για την ατελείωτη, επίμονη ανάγκη όλων μας να καταλάβουμε, να επιτύχουμε, να καταφέρουμε και να προσπαθούμε όλο και περισσότερο. Αποδέξου την πρόκληση να κάνεις λιγότερα, όλο και πιο αργά. Είμαστε σχεδιασμένοι για να κινούμαστε –καθοδηγημένοι από την απόλαυση.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς και αθλητές και σε όποιον ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση των κινητικών επιλογών πέρα από τις συνήθειές του, βελτίωση της ποιότητας της κίνησης χωρίς πόνους και περιορισμούς, γρήγορη ανάρρωση από τραυματισμούς και βελτίωση της γενικής λειτουργικότητας μέσα από την έξυπνη χρήση του νευρικού συστήματος.
Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα.
Μύλος του Παππά, κεντρικό κτίριο - 2ος όροφος
Γεωργιάδου 53, Λάρισα
Σάββατο 29 Απριλίου 2017
18:00-20:30
Κόστος 18 ευρώ
Πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων: 6906 566933, uplift.somatics@gmail.com