Το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την μετατροπή της οδού Ασκληπιού σε δρόμος ήπιας κυκλοφορίας καθώς και για την διενέργεια του διαγωνισμού γαι το σύστημα διαχείρισης των πεζοδρόμων της Λάρισας, άναψε σήμερα το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων.
Υπέρ των συγκεκριμένων έργων ψήφισαν θετικά όλες οι παρατάξεις πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ψήφισε όχι.
Η εγκατάσταση του συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων με αυτόματους βυθιζόμενες στυλίσκους, κατάλληλους για την ελεγχόμενη διέλευση οχημάτων στους πεζοδρόμους, έχει προϋπολογισμό 1.150.000, εκ των οποίων οι 450.000 ευρώ θα δοθούν μέσω του ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί από ίδιους πόρους του δήμου Λαρισαίων.

Το έργο μετατροπής της οδού Ασκληπιού σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας έχει προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους του δήμου. Θα αποτελέσει μάλιστα έργο πιλότο, αφού θα ολοκληρωθεί νωρίτερα σε σχέση με αντίστοιχα έργα που θα γίνουν σε άλλες οδούς (Ιουστινιανού κ.α.), όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης.
Τέλος στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε να διοργανωθεί μια ειδική συνεδρίαση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη Λάρισα, όπου όλες οι παρατάξεις θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια θα τεθούν υπόψη του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο έχει ενημερώσει ήδη τον δήμο να στείλει προτάσεις και παρατηρήσεις επί του συγκεκριμένου νόμου.

ert.gr