Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών & Μουσικής, με τίτλο «Παιδικό Χοροστάσι 2019».
Το «Παιδικό Χοροστάσι 2019» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19.00 καθώς και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11.30, στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου & Λυκείου Λάρισας και αφορά σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς χορευτές να εκφραστούν μουσικά και κινητικά, στέλνοντας το μήνυμα πως η διάδοση της λαϊκής παράδοσης αποτελεί μέλημα και καθήκον όλων μας. Άλλωστε, κατά τον Πλάτωνα, ο χορός προήλθε από τη φυσική επιθυμία όλων των νεαρών πλασμάτων να εκφράσουν τις συγκινήσεις τους κι ιδιαίτερα τη χαρά τους. Ο χορός παρέχει νεανική δύναμη ζωής, ώθηση στο κορμί κι αγάπη για ζωή. Από τη νεανική επιθυμία για ζωή δημιουργήθηκε η χορευτική κίνηση.
Στις διήμερες αυτές  εκδηλώσεις, εκτός από τις παιδικές χορευτικές ομάδες της Ε.Μ.Λ.Φ θα συμμετέχουν:
Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας
Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Καραγκούνα» Καρδίτσας
Το χορευτικό Χαλάστρας  Κ.Π.Ο Δήμου Δέλτα
Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας
Το Χοροστέκι Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.  Βόλου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδακίου
Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στις γενικότερες πολιτιστικές δράσεις της Ε. Μ. Λ. Φ που έχει ως κύριο μέλημα κι αποστολή να μεταλαμπαδεύσει την ευθύνη και το χρέος για τη διαφύλαξη, καλλιέργεια και διάδοση των τοπικών ηθών, εθίμων και παραδόσεων, αλλά και της ιστορίας μας.