Ο εκδοτικός οίκος Πάραλος σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Ο παππούς μου και ο κύριος Αλτσχάιμερ – Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους» που έγραψε η Έπη Ν. Μίχη – Ζέγγου και εικονογράφησε η Θεοδοσία Κώτσικα, την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ.στο Θέατρο ΟΥΗΛ.
Μια διαφορετική προσέγγιση της νόσου Αλτσχάιμερ, μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού, που σκοπό έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους.
Προσκεκλημένη ομιλήτρια, η καθηγήτρια Νευρολογίας στο Α.Π.Θ. και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ κ. Μάγδα Τσολάκη, η οποία θα αναπτύξει το θέμα "Διάγνωση και αντιμετώπιση της άνοιας. Νεώτερα δεδομένα".
Για το βιβλίο θα μιλήσουν, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο νευρολόγος - ψυχίατρος δρ. Σιδέρης Μπακούρας και η συγγραφέας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας "Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ".
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράντας.
Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Μαντέλας,
Για τους μικρούς φίλους, η δημιουργική Φωτεινή Καλούδη ετοιμάζει εκπλήξεις!
*Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών.