Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Ρήγας Φεραίος», του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η μουσικοποιητική βραδιά : «Με τη γραφίδα των ποιητών», που οργανώθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λάρισας, τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας.
Ποιήματα που μιλούσαν για τον έρωτα, την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη ζωή και το θάνατο, τη μοναξιά και την ελπίδα, απήγγειλαν οι ποιητές : Αδαμοπούλου Βάσω, Αράπκουλε Μαρία, Αρβανιτάκη Αγαθή, Βλαχογιάννη Μάνια, Γιαβασιάν Άννυ, Γιουρούκης Αργύρης, Καγκαράκη Καίτη, Κακαδιάρης Νίκος, Κωστάκη Αικατερίνη, Μαστοροδήμου Χρύσα, Μεγαλοοικονόμου Σοφία, Νάστος Κωνσταντίνος, Παπαγεωργίου Πάνος, Τσιώνης Γεώργιος και Φιλιππαίος Αντώνης, σε ένα τρυφερό και αισθαντικό «πάντρεμα», με αγαπημένες μελωδίες της διεθνούς και ελληνικής μουσικής σκηνής, που παρουσίασε ο καθηγητής μουσικής – πιανίστας Μιχάλης Παπαγεωργίου.
Τον συντονισμό και την παρουσίαση του προγράμματος είχε η θεατρική συγγραφέας – ηθοποιός, Κατερίνα Χατζημαρκάκη, ενώ στο τέλος η βραδιά έκλεισε με την απονομή επαίνων κι ενθυμίων στους λογοτέχνες, που με τη συμμετοχή τους αποτέλεσαν την «ψυχή» της εκδήλωσης.
Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος Νίνα Διακοβασίλη, μίλησε για την αγάπη και την πηγαία διάθεση των συμμετεχόντων και του κοινού, για τη γραφή και τον πολιτισμό, τονίζοντας : «Η ποίηση, αγαπημένοι μου φίλοι, δημιουργεί έναν μαγικό χώρο όπου το ασύλληπτο γίνεται οικείο και το αδύνατο πραγματικό.
Έχω καταλάβει ότι οι ποιητές είναι άνθρωποι που έχουν διατηρήσει τα μάτια και την ψυχή τους παιδικά.
Γιατί το παιδί δεν φοβάται να φανταστεί… να ονειρευτεί … να πειραματιστεί. Η ποίηση είναι μια διαρκής αναζήτηση συλλαβών για να γκρεμιστούν τα φράγματα του άγνωστου και του ανεξερεύνητου, είναι το κείμενο διαίσθησης που μας διηγείται πώς  δημιουργείται το ουράνιο τόξο στη ζωή μας και γιατί χάνεται…».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, Γιουρούκης Αργύρης, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα 30 και πλέον χρόνια παρουσίας του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της Λάρισας, τόνισε την ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται τα τελευταία χρόνια στην προώθηση του βιβλίου και της λογοτεχνίας κι ευχαρίστησε τον Όμιλο για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, με σκοπό την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
Η εικαστικός – συγγραφέας Άννυ Γιαβασιάν, πολιτιστική εκπρόσωπος του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. στη Λάρισα και μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Θεσσαλίας, ως η εμπνευστής της δράσης που ξεκίνησε πέρυσι από την όμορφη πόλη του Θεσσαλικού κάμπου, μίλησε για τη σημασία της ποιητικής συνάντησης αναγνωρισμένων Θεσσαλών και Αθηναίων ποιητών. Επίσης διάβασε το χαιρετισμό του Ντίνου Κόκκινου, προέδρου του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Θεσσαλίας, ο οποίος για λόγους υγείας δεν κατάφερε να παραστεί.