Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τα παιδιά του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη», μέσω της επίσκεψης στους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ''Κων/νος Κούμας''. Οι  «Φίλοι εν Δράσει» της Νέας Πολιτείας, επισκέφτηκαν το πρωί της Παρασκευής τη Βιβλιοθήκη, όπου με μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο η κα. Χατζηαβραάμ Χ. οδήγησε τα παιδιά, στο να αφεθούν στο μαγικό κόσμο των αισθήσεων.
Στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η καλλιέργεια της εμπιστοσύνης στον εαυτό μας και στις εσωτερικές μας δυνάμεις.         
Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την αφήγηση του παιδικού παραμυθιού «Το βιβλίο των μαύρων χρωμάτων», με πρωταγωνιστή το μικρό Τόμας όπου είναι τυφλός, τα παιδιά έλαβαν μέρος  στο βιωματικό εργαστήρι και με τρόπο διαδραστικό, ενεργοποίησαν τις πέντε αισθήσεις, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα χρώματα της φύσης. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι: καθημερινά προσπερνάμε μυρωδιές και εικόνες, αδιαφορούμε για ήχους και γεύσεις με αποτέλεσμα να αγνοούμε τα ερεθίσματα που δεχόμαστε.
Ακολούθησαν παιχνίδια σε ομάδες, τυφλόμυγα και παροιμίες, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της δράσης. Την ομάδα των παιδιών συνόδευαν οι κ.κ. Λανάρα Δ. και Παπαποστόλου Α. καθώς και η κα. Μπαξεβάνου Σταυρούλα., Διευθύντρια της διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, με την παρουσία του κ. Δεληγιάννη Δημήτρη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής.