Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις «Αυτός ο Δον Ζουάν» και «Βότκα Μολότοφ», η θεατρική ομάδα του Φροντιστηριακού Οργανισμού «Κέντρον» παρουσιάζει φέτος το έργο «Η Τραπεζαρία» του Άλμπερτ Γκέρνυ σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Ανδρέου, σήμερα στις 8.30 το βράδυ στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
«Η Τραπεζαρία» είναι ένα αριστουργηματικό σπονδυλωτό έργο, που αποτελείται από δεκατρεις ιστορίες, βαθιά ανθρώπινες και καθημερινές.Αφορούν τον άνθρωπο... της διπλανής πόρτας, ενδεχομένως τον καθένα μας.Άλλοτε με κέφι, άλλοτε με συγκίνηση, εξυφαίνονται ρεαλιστικά περιστατικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του έργου, όλα, γύρω από την τραπεζαρία.
Οι αυτόνομες σκηνές διαδέχονται η μια την άλλη περνώντας γλυκά μέσα από λεπτότατες αποχρώσεις ανθρωπίνων καταστάσεων. Η παράσταση είναι ένας άθλος για τους ηθοποιούς που παίζουν δύο και τρεις ρόλους ο καθένας: μικρά παιδιά, νέους, μεσήλικες, γέρους. Οι διαφορετικοί ήρωες έχουν εξωτερικά ένα μόνο κοινό χαρακτηριστικό: το πέρασμά τους από αυτή την τραπεζαρία παλαιού στυλ.
Αντί εισιτηρίου θα συλλεχθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Προσφυγικών Καταυλισμών).
Παίζουν οι μαθητές: Δήμητρα Γελαντζοπούλου, Δήμητρα Γεωργίου, Ελένη Κατσιούλη, Βασίλης Κοψίδας, Χρύσα Μυλωνά, Δανάη Γιαβροπούλου, Κωνσταντίνα Τσιτσιβά, Γιάννης Καραβαριώτης, Γιάννης Κατσιούλης, Γιώργος Γκαρλέμος, Μιχάλης Κατσαμπέρης, Γιάννης Ελαφρόπουλος, Ειρήνη Ραποτίκα, Λαμπρινή Σβάρνα και οι φοιτητές Λουκάς Κρίσαλλης και Μυρτώ Χαρούλη.