Η αλλαγή του προγράμματος σπουδών, η αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά και η υπολειτουργία δομών και οι ελλείψεις που καταγράφονται φέρνουν στο προσκήνιο διαμαρτυρίες αλλά και απαιτήσεις από την πλευρά της διοίκησης του τμήματος Ιατρικής αλλά και των μελών ΔΕΠ, που έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου για να αναφερθούν σε όλα τα παραπάνω.
Επικεφαλής του κλιμακίου του τμήματος Ιατρικής ήταν ο πρόεδρος του, Αθανάσιος Γιαννούκας, που τόνισε την ανάγκη δημιουργίας νέων τμημάτων και εργαστηρίων στο Πανεπιστημιακό, ώστε να διατηρήσει τον τριτοβάθμιο χαρακτήρα του αλλά και να συνεχίζει να παρέχει υψηλό επίπεδο γνώσεων και σπουδών στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του.
Ωστόσο οι εκπρόσωποι του τμήματος Ιατρικής έκαναν λόγο για καθυστερήσεις με τους υπαίτιους όπως ανέφεραν να έχουν ονοματεπώνυμο, φωτογραφίζοντας τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για την όλη κατάσταση αλλά και την κωλυσιεργία που παρατηρείται, χωρίς να αφήνουν εκτός κάδρου την κεντρική ηγεσία και το Υπουργείο Υγείας.
Όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τους καθηγητές του τμήματος Ιατρικής, τη στιγμή που όλα τα δύσκολα περιστατικά των νοσοκομείων της ευρύτερης και όχι μόνο περιοχής καταλήγουν στο Πανεπιστημιακό, ενώ πραγματοποιούνται σοβαρότατες επεμβάσεις, με αρκετές χειρουργικές αίθουσες να παραμένουν κλειστές. Από την άλλη σε σημαντικές λειτουργίες του τμήματος, όχι μόνο δεν παρέχεται χρηματοδότηση, αλλά αυτά ασκούν το έργο τους, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, με χρήματα από άλλες πηγές.
Φυσικά, με ενδιαφέρον αναμένεται η όποια απάντηση από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και από την 5η ΥΠΕ. Aξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των μελών του τμήματος στέκεται τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, όσο και οι φοιτητές, που εκπροσωπήθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

thessaliatv.gr (X.T.)