Η Βασιλική Μάνδαλου, Λαρισαία, με σπουδές στη Φιλολογία και την Φιλοσοφία, επέστρεψε πριν απο λίγες μέρες από την Ινδία, όπου ταξίδεψε για να διδάξει σε μαθητές «Φιλοσοφία για παιδιά». Ένα πρότζεκτ δικό της που ενδυναμώνει την εκφραστική- ρητορική ικανότητα των παιδιών, την επιχειρηματολογία και την κριτική σκέψη.
Στην Καλκούτα, την Γκόα και αλλού μέσα σε ένα μήνα συνάντησε δεκάδες μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και δούλεψε μαζί τους, στην αγγλική γλώσσα, καλεσμένη Ινδών καθηγητών που πίστεψαν στην μέθοδο και θέλησαν να την κοινωνήσουν στους μαθητές τους.

H Βασιλική μοιράστηκε με τους ακροατές της ΕΡΤ Λάρισας την εμπειρία της και μας έδωσε πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ινδίας, την καθημερινότητα, τις παραγκουπόλεις, τις συνήθειες και την ψυχοσύνθεση των Ινδών.
Η Β. Μάνδαλου επισκέφθηκε και το πρώτο Sole (self-organised learning environment), σχολείο, που εμπνεύστηκε o Ινδός καθηγητής στο πανεπιστήμιο New Castle στην Αγγλία Sugata Mitra, για φτωχούς μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

ert.gr