Με χαρούμενες φωνούλες και χαμογελαστά πρόσωπα ζωντάνεψαν και πάλι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων με την επαναλειτουργία τους μετά την άρση των μέτρων αναστολής λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Τηρούμενων των μέτρων του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΟΔΥ, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί φιλοξένησαν σε ποσοστό, το 60% των εγγεγραμμένων βρεφών και νηπίων, με την άψογη συνεργασία προσωπικού, γονέων και παιδιών.

Για την έναρξη τελέσθηκε αγιασμός στο 2οΒρεφονηπιακό Σταθμό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου και παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, μέσα σε μία ατμόσφαιρα που ενέπνεε ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να συνεχιστεί η χρονιά με υγεία και ασφάλεια και ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα πρέπει να επισημαίνονται όλα για να προλαβαίνονται καταστάσεις.

Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σωτήριος Βούλγαρης και η Δ/ντρια της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου ευχόμενοι καλή κι ευλογημένη συνέχεια στο προσωπικό και τα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2017 έως 28/2/2020, για τη νέα περίοδο 2020-2021, που ξεκίνησε στις 25/5/2020 και λήγει 12/6/2020, με 2 τρόπους ως εξής:

1. Ηλεκτρονικά μέσω του site http://larisa.paidikos.com/aitisi/

Η ηλεκτρονική αίτηση εκτυπώνεται και στέλνεται σε φάκελο με τα δικαιολογητικά ταχυδρομικά ή με courier στη Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α 41222, 3ος όροφος) Υπόψη κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα

ΠΡΟΣΟΧΗ χωρίς κατάθεση των δικαιολογητικών η αίτηση δε λαμβάνεται υπόψη

2. Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες 08:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ., και στους 26 Παιδικούς Σταθμούς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να κανονιστεί ραντεβού για τη μη ύπαρξη συγχρωτισμού (οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των παιδικών σταθμών είναι αναρτημένα στο site του Δήμου.