Στο πλαίσιο προώθησης του ιατρικού τουρισμού στο χώρο της Θεσσαλίας, η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας φιλοξένησε το πρώτο ζευγάρι από το Λονδίνο που ξεκίνησε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF).

Όπως αναφέρεται σχετικά "Μετά από εξατομικευμένο πρωτόκολλο, όπως άλλωστε εφαρμόζεται στη μονάδα για κάθε ζευγάρι, κατέστη δυνατή η ωοληψία αρκετών ωαρίων από την ασθενή μας, αποτέλεσμα ιδιαίτερα ευχάριστο, δεδομένης της ηλικίας της ασθενούς που έχει αισίως κλείσει το 43ο έτος της ηλικίας.

Οι βλαστοκύστεις έχουν προς το παρόν καταψυχθεί και το ζευγάρι θα επιστρέψει για την εμβρυομεταφορά σε έναν επόμενο κύκλο, αφού αυτό κρίθηκε ιατρικώς προτιμητέο για την αύξηση της πιθανότητας επιτυχίας της θεραπείας τους.

Οι θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος στο εξωτερικό και πολλά ζευγάρια ταξιδεύουν σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου ο συνδυασμός χαμηλού κόστους και υψηλών προδιαγραφών στις παροχές ιατρικών υπηρεσιών μπορούν να τους παρέχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, κάνοντας την αρχή σε ό,τι αφορά τον ιατρικό τουρισμό στην περιοχή, δημιούργησε ένα ελκυστικό οικονομικό πακέτο που περιλάμβανε τόσο τον αμιγώς ιατρικό – κλινικό τομέα όσο και ό,τι αφορούσε τη διαμονή και διατροφή τους, τις μεταφορές τους προς και από το αεροδρόμιο, ξεναγήσεις κ.λπ.

Το ζευγάρι έχει αναλάβει η συνεργάτης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, η Τρικαλινή Γυναικολόγος Παναγιώτα Φιλίππου, εξειδικευμένη στις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής".