Πρωτόκολλο συνεργασίας συνυπέγραψαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου και ο διευθυντής του παραρτήματος Λάρισας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου, Θωμάς Μπακούρας, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησής τους, κατά την οποία είχαν διαπιστωθεί θέματα κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα στους δύο φορείς και είχε συμφωνηθεί να ενισχύσουν τη συνεργασία τους και να συντονίσουν τη δράση τους σε τομείς όπου διαπιστώθηκαν κοινές ή συγκλίνουσες θέσεις.

Ο πρόεδρος, Νίκος Παπαγεωργίου, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μπακούρα Θωμά, Διευθυντή του Παραρτήματος Λάρισας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΙΕΘ) για την επισφράγιση της συνεργασίας  μεταξύ των δύο επιμελητηρίων.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ορόσημο για το Τμήμα μας. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας για την εξωστρέφεια του ΤΕΕ με διεθνή επιμελητήρια προς όφελος όλων, υπογράψαμε σήμερα το πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης  (ΕΙΕΘ) καθώς αποτελεί στοίχημα για την Ελληνική οικονομία και για τους μηχανικούς η ποιότητα, η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η ανάπτυξη των σχέσεων και των επαφών ανάμεσα σε μηχανικούς και επιχειρηματίες των δύο χωρών θα προωθήσει τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ τους και θα συμβάλλει στο άνοιγμα σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Πλέον τα μέλη μας μπορούν να απολαμβάνουν ειδικά προνόμια και υπηρεσίες του ΕΙΕΘ, όπως συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές, έρευνες αγοράς κ.α.»