Μια εξαιρετικής ευαισθησίας πρωτοβουλία προτίθενται να αναλάβουν μαθητές της έκτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
Πήραν την απόφαση να "υιοθετήσουν" το πάρκο που βρίσκεται μπροστά από το σχολείο τους και να βοηθήσουν, με ιδέες και εμπράκτως με μικρές παρεμβάσεις τους, τις υπηρεσίες του δήμου για την βελτίωση και αναβάθμιση του χώρου.
Για τον σκοπό αυτό έξι μαθητές της τάξης, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του σχολείου Ελένη Δημητρίου και τον Υποδιευθυντή Αντώνη Οικονόμου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη προκειμένου να θέσουν υπόψιν τους την πρωτοβουλία τους και να ζητήσουν την αρωγή των υπηρεσιών του δήμου.
Μάλιστα του παρέδωσαν επιστολή όπου του εξηγούν την πρωτοβουλία και επιθυμία τους για "υιοθεσία" το πάρκου. Από την δική του πλευρά ο κ. Καλογιάννης εξήρε την επιλογή των μαθητών και τους ενημέρωσε για την ανάγκη, από την παιδική ηλικία, να ευαισθητοποιούνται οι μαθητές ώστε αργότερα να καθίστανται ενεργοί πολίτες. Τους υποσχέθηκε επίσης ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα βοηθήσουν στην ικανοποίηση του αιτήματος των μαθητών και συνεχάρη, μαθητές και δασκάλους, για «την υπεύθυνη στάση τους έναντι των προβλημάτων του δημόσιου χώρου της πόλης που είναι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ευθύνη όλων να τον διαφυλάσσουμε και να μεριμνούμε για την βελτίωσή του».