Είναι από τους ελάχιστους μελισσοκόμους στην Ελλάδα που δεν είναι μεταφερόμενος, αλλά διατηρεί τις κυψέλες του σταθερά στον Όλυμπο σε υψόμετρο 900-1000 μέτρα σε δασικές και λιβαδικές περιοχές κοντά στο χωριό Καρυά Ολύμπου. Αυτή η σταθερή προσήλωση του γεωπόνου Γιώργου Σαμαρά να μην μεταφέρει τις κυψέλες του, τον οδήγησε στην παραγωγή ενός μελιού, του μελιού Ολύμπου, το οποίο αν και έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε διεθνή διαγωνισμό έλαβε χρυσό αστέρι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο Γ. Σαμαράς, ανέφερε ότι με την σωστή φροντίδα τα μελίσσια δεν χρειάζεται να μετακινηθούν το χειμώνα, αφού προσαρμόζονται στις κλιματικές συνθήκες. Ο ίδιος ανέφερε ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχε για πρώτη φορά, ενώ με την μελισσοκομία ασχολείται επί 15 έτη. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού από τον Όλυμπο, θέμα για το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το «Great Taste», ο πιο αναγνωρισμένος διαγωνισμός γεύσης σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο των τροφίμων και των ποτών, που βασίζεται στην τυφλή δοκιμή προϊόντων, ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού για το 2016 απονέμοντάς τους τα Αστέρια Great Taste 2016. Μεταξύ 10.000 προϊόντων που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση το «Μέλι Ολύμπου» του Γιώργου Σαμαρά έλαβε Χρυσό Αστέρι Great Taste. Κριτές του διαγωνισμού είναι 500 και πλέον μεταξύ των πιο εξειδικευμένων και απαιτητικών γευσιγνωστών, chef, μαγείρων, ιδιοκτητών εστιατορίων και παραγωγών, καθώς επίσης συγγραφείς και δημοσιογράφοι ειδικοί στον τομέα των τροφίμων και των γεύσεων.

ert.gr