Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα διοργανώνει ανοιχτό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμαγια παιδιά ηλικίας 6–12 ετών με τίτλο «Μην ξέρετε γιατί;» την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 18:00.

Ένα πρωτότυπο δημιουργικό εργαστήρι στήνεται στην Πινακοθήκη μπροστάστο έργο του Παύλου Μαθιόπουλου «Προσωπογραφία αγοριού» που εκτίθεται στην ενότητα «Ιδανικά Πλάσματα» της επανασχεδιασμένης μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Κατσίγρα.

Μην ξέρετε αν έχω όνομα; Μην ξέρετε από πού έρχομαι και πού πηγαίνω; Μην ξέρετε ποιος έκλεψε τη φωνή μου; Μήπως σας βρίσκεται κανένα μελομακάρονο; Σε αυτά και άλλα παράξενα ερωτήματα θα χρειαστεί να απαντήσουν οι μικροί μας φίλοι με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γνωρίζοντας ένα από τα αριστουργήματατης Συλλογής Κατσίγρα!

Παρατηρούμε το έργο,ανακαλύπτουμε και εκφράζουμε τα συναισθήματα του άγνωστου αγοριού. Γνωριζόμαστε μαζί του πλάθοντας μια ιστορία για τον ήρωα και τον προσκαλούμε σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουμε αποκλειστικά γι’ αυτόν.Γιατί κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος και μάλιστα στις γιορτές..! Στο τέλος, κάθε παιδί θα φιλοτεχνήσει τη δική του χειροποίητη χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Σχεδιασμός–υλοποίηση: Μαρία Ζησοπούλου
Ομάδα υποστήριξης: Στέλλα Μιχαήλ, Θεοδώρα Σαλταπίδα, Δέσποινα Σταύρου, Θάλεια Χασιώτη

Ομάδα: 25 παιδιά
Ηλικία: 6 – 12 ετών
Διάρκεια: 1 ώρα
Απαραίτητη κράτηση θέσης: τηλ. 2410672499 (πρωινές ώρες, καθημερινές εκτός αργιών)
Συμμετοχή δωρεάν

info@katsigrasmuseum.gr