Με το μουσικοθεατρικό δρώμενο για παιδιά “Χριστουγεννιάτικη κόκκινη κλωστή δεμένη...” από το Θέατρο των Οδοιπόρων και την μουσική εκδήλωση των μαθητών του Τάσου Νοτόπουλου των Λεσχών Πολιτισμού, έκλεισαν οι δράσεις στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.                   

M’ αυτό το γλυκό τρόπο ολοκληρώθηκε το σύνολο των εορταστικών δράσεων  που διοργανώθηκαν  από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Λάρισας, τους Λαρισαίους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας:Σοφία Νέμα, Χαρά Αγγελέτου, Ευδοκία Ποιμενίδου- Χατζηδημητρίου, Εύη Γίτσα, τον μουσικό Γιάννη Μπάγιο, την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Σταυρούλα Τσικρίκη, την φοιτήτρια ψυχολογίας Καλλιόπη Πατρίκαλουαλλά και καλλιτεχνικές ομάδες, στο Χατζηγιάννειο.

Το μουσικοθεατρικό δρώμενο  από την σκηνή των Οδοιπόρων, απήλαυσαν  μαζί με τους κηδεμόνες τους πολλοί μικροί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης όπου εδώ και ένα χρόνο έχει δημιουργηθεί το νέο παιδικό τμήμα,οι δάσκαλοι των εικαστικών από τις Λέσχες Πολιτισμού μαζί με τους μαθητές τους και πολλά άλλα παιδιά που έσπευσαν από το πρωί  να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες.

Χαμογέλασαν, γέλασαν, τραγούδησαν και γέμισαν συναισθήματα χαράς και αγάπης παρακολουθώντας  θεατρικά σκετς  και δραματοποιημένες αφηγήσεις από ιστορίες άκρως ενδιαφέρουσες , γεμάτες συναίσθημα, μηνύματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, με κοινή πάντα συνισταμένη , το πνεύμα της γιορτής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Την σύνθεση κειμένων και σκηνοθεσία είχε ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Έλαβαν  μέρος οι Μαρίνα Αρχοντούλη, Νίκος Γκαραβέλης , Βασίλης Δέλλας, Φένια Καλαντζή, Σταυρούλα Σδράνη.Τραγούδησαν οι Φένια Καλαντζή,Νίκος Γκαραβέλης και στην κιθάρα τους συνόδευσεο μουσικός Αλέξανδρος Μπάγιος.
Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Αράπκουλε Δέσποινα, υπεύθυνη του «Χατζηγιαννείου», των Βιβλιοθηκών και των Λεσχών Πολιτισμού.
Επίσης, με την παρουσία του, τίμησε τον συνεργάτη του Γιώργο Παπαδόπουλο αλλά και εν συνόλω τις δράσεις ‘’Χριστούγεννα στο Χατζηγιάννειο»ο γνωστός συγγραφέας και σκηνοθέτης της πόλη μας ο κος Βαγγέλης Κολώνας.