Ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας με αφορμή  τα σημερινά εγκαίνια του νοσοκομείου της Σαντορίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η ΝΔ δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων των νησιών και τον υψηλού επιπέδου τουρισμό, θεμελίωσε και ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός σύγχρονου νοσοκομείου στην Σαντορίνη. Στη συνέχεια το ενέταξε στην Α.Ε.Μ.Υ. για να λειτουργήσει ως Ν.Π.Ι.Δ.

Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι εγκαινιάζει αύριο ένα νοσοκομείο, όπου δεν έχει προσληφθεί κανένας διευθυντής γιατρός, καμιάς ειδικότητας, ούτε καν για το τμήμα επειγόντων περιστατικών, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του νοσοκομείου ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο ;  

Μπορεί να λειτουργήσει δευτεροβάθμιο νοσοκομείο χωρίς σχεδόν καμία από τις βασικές ειδικότητες και χωρίς αναισθησιολόγο, δηλαδή παντελή αδυναμία εκτέλεσης οποιασδήποτε χειρουργικής επέμβασης ;

Ούτε καν οι υποδομές δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ το διοικητικό και λοιπό προσωπικό έχει προσληφθεί χωρίς να προσδιορίζεται στην σύμβαση ο χρόνος έναρξης εργασίας τους.

Στην ουσία μετατρέπει ένα νοσοκομείο κόσμημα σε ενισχυμένο Κέντρο Υγείας που προέκυψε από την μεταφορά του υφίσταμένου στις νέες εγκαταστάσεις. 

Τα βεβιασμένα εγκαίνια του νοσοκομείου από τον κ. Τσίπρα παρουσία των δύο υπουργών υγείας και 13 ! συμβούλων τους, στην πραγματικότητα μόνο την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης εξυπηρετεί και καθόλου τις ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων του νησιού και των χιλιάδων τουριστών. 

Οι κάτοικοι των νησιών μας γνωρίζουν πολύ καλά τι (δεν) έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γι’ αυτούς !! »