Ο βουλευτής Ν. Λάρισας, Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σαν σήμερα, 76 χρόνια πριν, ο ελληνικός λαός, είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο “ΟΧΙ”, στην υποδούλωση, τον φασισμό και τον παραλογισμό. Ένα “ΟΧΙ”, που το πλήρωσε με αίμα, κακουχίες και πόλεμο.
Το “ΟΧΙ” εκείνης της εποχής, μπόλιασε τις επόμενες γενιές με τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Φιλοπατρίας.
Στεκόμαστε με δέος μπροστά σε όλους τους ΗΡΩΕΣ που πολέμησαν, υπέμειναν τα πάνδεινα και χάθηκαν στα πεδία των μαχών, για να έχουμε όλοι εμείς, ένα καλύτερο μέλλον και μια ελεύθερη χώρα.
Σήμερα, η επέτειος του “ΟΧΙ” είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Σήμερα που οι μάσκες του λαϊκισμού πέφτουν μια προς μια, οφείλουμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο των προγόνων μας και να μην παρασυρόμαστε από δυνάμεις, που προσπαθούν να καπηλευτούν λέξεις – μνημεία, όπως το “ΟΧΙ”, για ίδιον όφελος.
Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί, οι οποίοι τολμούν να μιλούν για “πόλεμο” στην ελληνική κοινωνία, χωρίς να αισθάνονται το βάρος των λέξεων.
Δυστυχώς, υπάρχει μια κυβέρνηση που επενδύει στο μίσος και στον εθνικό διχασμό.
Απέναντι τους, εμείς προτάσσουμε τον παλλαϊκό ξεσηκωμό του 1940, φωτεινό οδοδείκτη της Ελλάδας που μας χρειάζεται όλους μαζί.
Χρόνια Πολλά».