Στο έργο της οδού Καραμανλή και συγκεκριμένα στη συμβολή με την οδό Ελικώνος βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Ψηφιακών Πολιτικών κος ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος μαζί με την Πρόεδρο της 4ης ΔΚ κα Ευαγγελία Αργυροπούλου μετά από κάλεσμα δημοτών οι οποίοι είχαν μαζευτεί ανήσυχοι για τον αποκλεισμό τους από την πρόσβαση απέναντι.

40 περίπου οικογένειες που διαβιούν εκεί καθημερινά μετακινούνται παιδιά προς τα σχολεία (22ο) καθώς και υπερήλικες και ΑΜΕΑ για καθημερινές τους ανάγκες. Η προβλεπόμενη διάβαση πεζών κοντά στον κόμβο του 303 ΠΕΒ, σχεδόν 1 χλμ μακριά δεν εξυπηρετεί καθόλου το οικιστικό αυτό σύνολο.

Μετά από επί τόπου αυτοψία και έρευνα και μέσα από άμεση και αποδοτική συνεργασία του Αντιδημάρχου με την αν. Διευθύντρια ΤΥ της Περιφέρειας Θεσσαλίας κας Σταυρούλας Καρρά που είναι αρμόδια για το έργο και του εργολάβου κου Θάνου Σανίδα με τους συνεργάτες του συμφωνήθηκε η λύση της μετατόπισης της διάβασης στο ύψος της οδού Ελικώνα. Μίας διάβασης με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές πλήρους και ασφαλούς προσβασιμότητας για τους κατοίκους της περιοχής (με ράμπα, διαγράμμιση, όδευση τυφλών, φωτεινούς σηματοδότες με κομβίο κλπ). 

Προσωρινά δε, για το επόμενο μικρό διάστημα θα δημιουργηθεί και μια εργοταξιακή ασφαλή διάβαση από τον εργολάβο για τις ανάγκες των κατοίκων μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο.