Σημαντική αύξηση ιικού φορτίου κορονοϊού καταγράφηκε σήμερα (25-05-2021) στα λύματα σε Λάρισα και Βόλο, σύμφωνα με τον Καθηγητή Επιδημιολογίας του Παν/μιου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Επιδημιολόγων Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Όπως ανέφερε, σε συνέντευξη τύπου για τα φετινά υγειονομικά πρωτόκολλα στον Τουρισμό, θεωρείται αναμενομένη η αύξηση αυτή, λόγω του ανοίγματος της εστίασης. Επιμολύνονται, κυρίως, νεαρά άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς για ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα πανδημίας, ο κ.Χατζηχριστοδούλου εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε νέα αύξηση των κρουσμάτων τον χειμώνα, ωστόσο δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι περάσαμε φέτος στις ΜΕΘ και στις κλινικές.

Τα μέτρα προστασίας, μάσκες και αποστάσεις, θα πρέπει να εξακολουθήσουν να τηρούνται από όλους και από όσους έχουν εμβολιαστεί.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, όσο αυξάνονται οι εμβολιασμένοι και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να υπάρχουν υγειονομικοί και εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή σε άλλες δομές με ευάλωτες ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Εξετάζεται εάν θα γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός για τέτοιες κατηγορίες, με το θέμα ωστόσο να αντιμετωπίζεται από τους ειδικούς με αντικρουόμενες απόψεις.

ertnews.gr