«Τιμούμε σήμερα έναν διαπρεπή επιστήμονα, έναν λαμπρό γιατρό και ξεχωριστό άνθρωπο. Ο Θωμάς Τσικρίκας με έμφυτη ευγένεια και καλοσύνη, με σεμνότητα υπηρέτησε ευόρκως την ιατρική επιστήμη με ανύστακτο και ανυπόκριτο ενδιαφέρον για τον ασθενή».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσαν στη γενέτειρα του γιατρού, τον Άγιο Γεώργιο Κιλελέρ, η Τοπική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που συνεχάρη τους διοργανωτές «γιατί τιμούν εν ζωή τον γιατρό για τον οποίον καμαρώνουμε όλοι οι κοντοχωριανοί του και όλοι όσοι υπήρξαν ασθενείς του» υπογράμμισε ότι ο Θωμάς Τσικρίκας «πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη δεν υπήρξε απλά “ασθενούντων ιατρός”, όπως τιτλοφορείται η εκδήλωση από το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου, αλλά ήταν και “άμισθος ιατρός” σύμφωνα με το απολυτίκιο του δικού μας Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνοις.

Κι αυτό αξίζει να το τονίζουμε γιατί, δυστυχώς, δεν λείπουν τα φαινόμενα επίορκων ιατρών που απασχολούν τη δημοσιότητα για τα γνωστά “φακελάκια”. Αν, όμως, “αδαπάνητος πλούτος” είναι η οικογένειά μας, οι φίλοι μας, όλοι όσοι μας αγαπούν και τους αγαπάμε, όσοι μας τιμούν και τους τιμούμε, τότε ο γιατρός Θωμάς Τσικρίκας είναι ένας πλούσιος άνθρωπος! Γιατρέ να είστε καλά και να χαίρεστε την οικογένειά σας και τους φίλους σας!».