Συγκεκριμένο οδικό χάρτη με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης άμεσων παρεμβάσεων, αλλά και πρωτοβουλία ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την ολοκλήρωση του περιφερειακού της Λάρισας, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα με τα τροχαία στην οδό Βόλου, ζήτησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας μετά από πρόσκληση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη.
Στην παρέμβασή του ο Μάξιμος Χαρακοπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμη τη σημερινή σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα τροχαία στην οδό Βόλου και θέλω γι αυτό να ευχαριστήσω τον δήμαρχο που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρότασή μου. Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμη, βεβαίως, η παρουσία και της τροχαίας που θα έδινε απαντήσεις σχετικά με το τι ισχύει όσον αφορά τη διέλευση βαρέων οχημάτων στην οδό Βόλου και τη Λεωφόρο Καραμανλή και τη σήμανση των δρόμων, όπως επίσης και του ΤΕΕ που μπορεί να συμβάλει με προτάσεις στην εξεύρεση της βέλτιστης λύσης.
Όπως τόνισα στην ειρηνική διαμαρτυρία της ενορίας του Αγίου Γεωργίου μετά το θάνατο της άτυχης ποδηλάτισσας , αλλά και στη συνάντηση μου με τον δήμαρχο μετά την επιστολή μου, όπως επίσης και στη συνεργασία μου με τους εκπροσώπους των φορέων και των κατοίκων της συνοικίας, το ζήτημα δεν προσφέρεται για κομματική ή πολιτική αντιπαράθεση. Θα ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων αν επιχειρούσαμε να κερδοσκοπήσουμε πολιτικά πάνω στο αίμα των τροχαίων της οδού Βόλου. Και χαίρομαι γιατί η παρουσία όλων όσοι συμμετέχουμε στη σημερινή σύσκεψη δείχνει ότι μοιραζόμαστε αυτή την άποψη.
Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο και για την αντιμετώπισή του χρειάζεται η συνεργασία και δράσεις τόσο της αυτοδιοίκησης όσο και της κεντρικής κυβέρνησης. Οι προτάσεις που παρουσίασε ο Δήμος, που ουσιαστικά είναι σε συνέχεια των προτάσεων που κατέθεσαν οι φορείς της συνοικίας, μπορούν να αποτελέσουν έναν οδικό χάρτη παρεμβάσεων για τη δρομολόγηση λύσεων σε βραχυπρόθεσμο αλλά και μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Το μείζον είναι ο αποχαρακτηρισμός της οδού Βόλου και της Λεωφόρου Καραμανλή ως εθνικών οδών και η μετατροπή τους σε ήπιας κυκλοφορίας. Επ´ αυτού χρειάζεται η παρέμβαση της κεντρικής κυβέρνησης, όπως επίσης και για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αναγκαία η επέκταση του Περιφερειακού της Λάρισας. Γι αυτό και η σημερινή σύσκεψη, προκειμένου να έχει απτά αποτελέσματα, θα πρέπει πρώτον να καταλήξει σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των άμεσων παρεμβάσεων, και δεύτερον να υπάρξει ανάληψη πρωτοβουλίας από το δήμο για ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στην οποία θα δρομολογηθεί η επέκταση της περιφερειακής οδού».