«Η αισθητική του πολιτικού λόγου που χρησιμοποιούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διολισθαίνουν καθημερινά σε απαράδεκτες, σε χυδαίες εκφράσεις πεζοδρομίου, δείχνει ότι έχουν χάσει κυριολεκτικά την ψυχραιμία τους.

Επιχειρούσαν να στήσουν μια επικοινωνιακή φιέστα στις 21 του μηνός ότι η χώρα πια βγαίνει από την κρίση, βγαίνει από τα μνημόνια, ότι αυτοί είναι οι σωτήρες του τόπου. Παρ’ ότι έχουν υπονομεύσει και έχουν δεσμεύσει τη χώρα για πολλά χρόνια ακόμη με ένα οιωνεί. τέταρτο μνημόνιο. Και τους προέκυψε η εθνική αυτή τραγωδία και τους χάλασε τη… σούπα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την αήθη επίθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένης Αυλωνίτου εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, (μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους κα Ναντίν Χαρδαλιά και κ. Νίκο Υποφάντη), πρόσθεσε ότι «το προεδρείο της βουλής θα πρέπει να την ανακαλέσει στην τάξη, να κληθεί η συγκεκριμένη βουλευτής στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και τουλάχιστον να ζητήσει συγνώμη, αν δεν το έχει κάνει ήδη. Ας ακούσουμε έστω τη συγνώμη, γιατί δεν την ακούσαμε ακόμη και για τα θύματα αυτής της τραγικής φωτιάς».
Ηλικιακά νέος αλλά και πολιτικά μικρός…
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφερόμενος στις ευθύνες για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης μετά την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική καυτηρίασε την «επικοινωνιακή διαχείριση» με την «επιχείρηση μπουλντόζα» που στοχεύει «με τη σκόνη που θα σηκωθεί να επισκιάσει τις τραγικές ευθύνες της». Ειδικά για τον κ. Τσίπρα ανέφερε ότι οφείλει «να επωμιστεί το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και να μην εμφανίζεται ως ο ανεύθυνος άρχων λόγω της μικράς του ηλικίας. Μπορεί ηλικιακά να είναι νέος, αλλά φαίνεται ότι είναι και πολιτικά μικρός με τον τρόπο που αντιμετωπίζει, με τέτοια μικροψυχία αυτή τη μεγάλη εθνική τραγωδία».
Ανασχηματισμός κουρελού με ρετάλια του ΠΑΣΟΚ…
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ακόμη ότι «με αυτή τη λογική του πυροτεχνήματος σχεδιάζεται και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ, στοχεύοντας να αλλάξει την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα. Φοβούμαι, όμως, ότι ο πολιτικός χρόνος για αυτή την κυβέρνηση έχει ήδη λήξει, έχει ήδη ακουστεί το σφύριγμα της λήξης. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα προχώρησε στην υπουργοποίηση του κ. Κουβέλη, δείχνει ότι δεν έχει πάγκο. Αυτά που ακούω ότι θα πάρει από τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ, από τα πολιτικά αζήτητα, δείχνουν ότι έχει εκπνεύσει ο πολιτικός βίος αυτής της κυβέρνησης. Αν παίρνεις πολιτικά πρόσωπα από τα αζήτητα, από τα καλάθια, ρετάλια, ο ανασχηματισμός, θα είναι ανασχηματισμός κουρελού».
Ύβρις Κουβέλη
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Κουβέλη ότι «είναι μαυρισμένη η ψυχή των ανθρώπων, αλλά βγαίνουμε και από τα μνημόνια», που θεωρήθηκε συμψηφισμός είπε ότι «οι δηλώσεις Κουβέλη, αν δεν είναι ατυχείς και προφανώς δεν είναι, γιατί δεν άκουσα καμία διόρθωση από χτες που ειπώθηκαν, είναι πραγματικά ύβρις στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων, αλλά και των οικογενειών που βίωσαν αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Με λυπεί ιδιαίτερα η διαπίστωση αυτή, διότι δεν είναι για τον κ. Πολάκη που μας έχει συνηθίσει, αλλά για έναν έμπειρο πολιτικό, που θα περίμενα να είναι πολύ πιο προσεχτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του για τέτοια θέματα».