Την ανάγκη να αλλάξει η «τριτοκοσμική κατάσταση» που επικρατεί στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, με επιβεβλημένες παρεμβάσεις στις πεπαλαιωμένες κτηριακές εγκαταστάσεις, αλλά και αναγκαίες προσλήψεις δικαστικών λειτουργών και εξειδικευμένων υπαλλήλων, επισημαίνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή. 
Ο Θεσσαλός πολιτικός, επικαλούμενος επισημάνσεις της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττας Μπασδέκη για τα προβλήματα των Δικαστηρίων της Λάρισας (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 23.07.18), υπογραμμίζει ότι «κατάσταση της Δικαιοσύνης ταλαιπωρείται από ποικίλα προβλήματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία αυτού του βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κ. Μπασδέκη, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν σε ελλείψεις ανθρωπίνου δυναμικού και υλικοτεχνικών υποδομών.
Στα μεν πρώτα συγκαταλέγονται οι σοβαρές ελλείψεις δικαστικών λειτουργών στο Εφετείο, όπου εκδικάζονται πολλές σοβαρές υποθέσεις και έχουν ως συνέπεια την καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, η έλλειψη δικαστικών υπαλλήλων σε όλες τις βαθμίδες των Δικαστηρίων Λάρισας, αλλά και η έλλειψη μηχανοργάνωσης.
Στα προβλήματα με τις υλικοτεχνικές υποδομές περιγράφονται η παλαιότητα του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου της Λάρισας, το οποίο δεν δύναται να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες, καθώς η κατάσταση εντός του κτιρίου χαρακτηρίζεται τριτοκοσμική. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τουαλέτες του Μεγάρου επισκευάστηκαν με χρήματα του Δικηγορικού Συλλόγου! Έλλειψη παρατηρείται σε γραφεία και αίθουσες, καθώς σε χώρους 10 τ.μ. στοιβάζονται έως και 5 άτομα, ενώ το αρχείο του Ειρηνοδικείου βρίσκεται στους διαδρόμους. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος να υπογραμμισθεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας έχει σήμερα 732 μέλη, ενώ στην Εφετειακή Περιφέρεια δραστηριοποιούνται περίπου 1.800 δικηγόροι.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η απόδοση της δικαιοσύνης υπ’ αυτές τις συνθήκες καθίσταται δρόμος μετ’ εμποδίων. Αν δεν υπάρξει αύξηση του προσωπικού και τουλάχιστον, σοβαρές επισκευαστικές παρεμβάσεις στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου, αυτό δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Προτίθεσθε να προβείτε σε εργασίες αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, στο οποίο επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες;
2. Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας; Τι προτίθεστε να πράξετε επ’ αυτού;
3. Προτίθεσθε να αυξήσετε τις οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και να προκηρύξετε προσλήψεις εξειδικευμένου υπαλληλικού προσωπικού;