«Ο πρόεδρος της ΝΔ απόψε θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση με ένα ρεαλιστικό εφαρμόσιμο κοστολογημένο σχέδιο για την Ελλάδα μετά τα μνημόνια. Θα είναι ένα συγκροτημένο σχέδιο σε αντιπαράθεση με τα αποσπασματικά, πρόχειρα και ακοστολόγητα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα από την αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη».

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «το ΑΠΕ είναι το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων. Έχουμε συνηθίσει όλο αυτό το διάστημα διάφορα τρολ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις, να διασπείρουν φέικ νιούζ, να δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία αντιπολιτευόμενοι την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όμως, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων δεν μπορεί να λειτουργεί όπως η “Πράβντα”, όπως η “Αυγή”. Οφείλει να δίνει τις ειδήσεις με δεοντολογία. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η διάψευση που υπήρξε από τον κ. Τσακαλώτο και αν υπάρχει ένα “άδειασμα”, όπως ειπώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εδώ υπήρξε διάψευση από την Κομισιόν, υπήρξε διάψευση από τους εκπροσώπους όχι μόνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των άλλων κομμάτων, και ακόμη δεν υπάρχει μια διάψευση μια διόρθωση από το ΑΠΕ. Όλ’ αυτά γίνονται προφανώς για να θολώσουν την εικόνα του μηνύματος που θα εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη».  
Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «το μέτρα αυτό της περικοπής των συντάξεων δεν υπήρχε καμία ανάγκη να ληφθεί τον Ιανουάριο του 2015. Δεν είχε ζητηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, όλοι έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα, Το μέτρο αυτό δεν ψηφίσθηκε από την ΝΔ. Επιβλήθηκε από την πολιτική που ακολουθήθηκε μετά το 2015, τα πειράματα με τους Βαρουφάκηδες, τα δημοψηφίσματα και όλες αυτές τις “ομορφιές”, που τόσο στοίχησαν στην ελληνική οικονομία.

Το μέτρο αυτό δεν το ψήφισε η ΝΔ. Αντιθέτως καλέσαμε την κυβέρνηση με ερώτηση να μας πει ποιες ακριβώς θα είναι οι μειώσεις στους συνταξιούχους. Ουδέποτε απάντησε. Καταθέσαμε τροπολογία στην Βουλή, όπως και το ΚΙΝΑΛ, ζητώντας να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, αφού μας λέει η κυβέρνηση ότι δεν είμαστε πιά σε μνημόνια».
Καταλήγοντας ο κ. Χαρακόπουλος αφού υπενθύμισε ότι «δεν γίνεται καθόλου κουβέντα στο “πετσόκομμα” που έρχεται στο αφορολόγητο την 01.01.20, που θα κοπεί μια σύνταξη και ένας μισθός» επανέλαβε ότι «η ΝΔ έχει μιλήσει καθαρά γι’ αυτά τα θέματα. Ως φιλελεύθερη παράταξη είναι διαχρονικά υπέρ λιγότερου κράτους, λιγότερων φόρων, λιγότερων δαπανών, λιγότερης γραφειοκρατίας.

Αυτό το αφήγημα θα το παρουσιάσει συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε το βράδυ. Χρειαζόμαστε δουλειές, χρειαζόμαστε προσέλκυση επενδύσεων, μόνον έτσι θα ανοίξουν θέσεις απασχόλησης, θα μπουν λεφτά στα ταμεία για να μπορούν να υπάρχουν και συντάξεις. Αυτή είναι η δική μας πρόταση».