«Η εκδήλωσή σας γίνεται στη σκιά της επώδυνης εθνικής υποχώρησης, που συνιστά η επικύρωση από τη Βουλή της Συνφωνίας των Πρεσπών. Ήδη, πριν καν στεγνώσει το μελάνι στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε η συμφωνία, η οποία έγινε πια νόμος του κράτους, ο Ζάεφ ξέχασε το “Βόρεια Μακεδονία” και πανηγυρίζει ως πρωθυπουργός της “Μακεδονίας” σκέτο!».
Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζονταςτην εκδήλωση για το νέο έτος της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Λάρισας.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε το γεγονός ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία με τους πρόθυμους βουλευτές εκχώρησε για πρώτη φορά μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στους βόρειους γείτονές μας.
Όπως είπε ο αρχιτέκτονας του βέτο του Βουκουρεστίου, οΚώστας Καραμανλής, η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και δεν άκουσε τις ευαισθησίες της πλειοψηφίας του λαού.
Αντιθέτως, εμφανίστηκε επισπεύδουσα, όταν άλλοι ήταν αυτοί που βιάζονταν για την επίλυση του προβλήματος: Οι σύμμαχοί μας που ανησυχούν για τη ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί που αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο για τη βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του κράτους τους από τον αλβανικό εθνικισμό. Η Ελλάδα, λοιπόν, δεν θα έπρεπε να ήταν ευεπίφορη σε πιέσεις, αλλά η άλλη πλευρά».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις είπε ότι «χρειαζόμαστε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις με υψηλή αποτρεπτική ικανότητα και ακμαίο ηθικό. Παρά την οικονομική κρίση οφείλουμε να μεριμνούμε γι’ αυτό». Τέλος, συνεχάρη τα παιδιά των αποστράτων που τιμήθηκαν για τις μαθητικές τους επιδόσεις και ευχήθηκε «καλή πρόοδο» στη ζωή τους!